ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παρουσίαση τροπαίου Μουντιάλ: Η ατάκα του… αιώνα για την Κύπρο από εκπρόσωπο της FIFΑ (δηλώσεις)

Παρουσίαση τροπαίου Μουντιάλ: Η ατάκα του… αιώνα για την Κύπρο από εκπρόσωπο της FIFΑ (δηλώσεις)

Σε ειδική επίσημη τελετή που έλαβε χώρα στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, υποδέχθηκε το βαρύτιμο τρόπαιο του Μουντιάλ στη χώρα μας, το οποίο έκανε… στάση για λίγο, προτού συνεχίσει την περιοδεία του σε άλλες χώρες!

Το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου αφίχθη το πρωί από το Ισραήλ και πρόκειται φυσικά για το πλέον αναγνωρίσιμο τρόπαιο στην ιστορία του Παγκόσμιου Αθλητισμού, το χρυσό αγαλματίδιο που απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια στην ομάδα που κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και βρίσκεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, στο πλαίσιο της περιοδείας «World Cup Trophy Tour» που διοργανώνει η FIFA με την Coca-Cola.

Το τρόπαιο που… «λιγουρεύονται» όλες οι μεγάλες δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που θα είναι παρούσες στο Μουντιάλ της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018, θα ταξιδέψει σε 50 χώρες, ανάμεσα τους και η Κύπρος, ενώ το ταξίδι άρχισε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε 16 πόλεις της Ρωσίας.

Σημειώνουμε ότι μετά την επίσημη τελετή υποδοχής, θα μπορεί ο κόσμος να δει το τρόπαιο στο ΓΣΠ…

«Το τρόπαιο συμβολίζει τη δύναμη της νίκης και την οικουμενικότητα του αθλήματος του ποδοσφαίρου. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πατρίδα μας που έχει επιλεγεί να είναι μεταξύ των 50 χωρών από όλο τον κόσμο στις οποίες θα περιοδεύσει το τρόπαιο, Συγχαίρω την Coca – Cola που δίνει την ευκαιρία στους συμπατριώτες μας να δουν για πρώτη φορά από κοντά αυτό το ιστορικό τρόπαιο», ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αναστασιάδης.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΠ, Ανθούλης Μυλωνάς, ο οποίος ευχαρίστησε μεταξύ άλλων, τη χορηγό εταιρεία Coca-Cola, για τη συμπερίληψη της Κύπρου στο σπουδαίο αυτό γεγονός και χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως ιστορική για την Κύπρο και το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του εκπροσώπου της ΚΟΠ στην εκδήλωση υποδοχής του τροπαίου:

«Εξοχώτατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, αγαπητοί προσκεκλημένοι.

Είναι με ιδιαίτερα χαρά που ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αποδεχτήκαμε την πρόσκληση από την Coca-Cola για να είμαστε παρόντες σήμερα εδώ, στην Συνέντευξη Τύπου για την επίσημη υποδοχή του τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η σημερινή μέρα είναι ιστορική για την Κύπρο, για το Κυπριακό Ποδόσφαιρο. Έχουμε την χαρά και την τιμή να υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στη χώρα μας το πλέον αναγνωρίσιμο τρόπαιο στην ιστορία του Παγκόσμιου Αθλητισμού.

Ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εκφράζουμε τη χαρά μας που για πρώτη φορά οι Κύπριοι ποδοσφαιρόφιλοι έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά αυτό το βαρύτιμο τρόπαιο.

Το ποδόσφαιρο είναι με διαφορά το πιο δημοφιλές άθλημα στην Κύπρο και είμαι σίγουρος πως τέτοιες ενέργειες συμβάλλουν ακόμη περισσότερο στην διαρκή προσπάθεια μας για προώθηση και ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Ευχαριστούμε την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου FIFA και την Coca-Cola που συμπεριέλαβαν την Κύπρο στους σταθμούς της περιοδείας του τροπαίου του Μουντιάλ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στη Ρωσία.

Προκαλεί σε όλους μας δέος η παρουσία εδώ στο νησί μας του τροπαίου, η κατάκτηση του οποίου αποτελεί όνειρο ζωής για όλους τους ποδοσφαιριστές και την απόλυτη καταξίωση για αυτούς που κατάφεραν να το σηκώσουν.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην Coca-Cola σε όλες τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει με την ευκαιρία της παρουσίας του τροπαίου του Μουντιάλ στην Κύπρο και ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν στο να ζούμε σήμερα αυτές τις μοναδικές στιγμές στη μικρή μας πατρίδα».

Αναφορικά με τα όσα λέχθηκαν στη δημοσιογραφική διάσκεψη, εντύπωση αν μη τι άλλο και με… πολλά χαμόγελα φυσικά, προκάλεσε η τρομερή ατάκα του εκπροσώπου της FIFA, Λούκας Ραχάου, ο οποίος ευχήθηκε (προφανώς χαριτολογώντας, αφού άλλη εξήγηση δεν μπορούμε να δώσουμε!), όπως κατακτήσει και η… Κύπρος κάποια στιγμή το Μουντιάλ!

«Ως εκπρόσωπος της FIFA, ευχαριστούμε την ΚΟΠ και την Κυπριακή Δημοκρατία για την υποδοχή και ελπίζουμε κάποια στιγμή, να κερδίσει και η Κύπρος αυτό το τρόπαιο»!

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό: Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του άτυχου Βύρωνα Στυλιανού



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top