ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το… πήρε πάνω του ο Σπανούλης και ο Ολυμπιακός «καθάρισε» την Βαλένθια

Το… πήρε πάνω του ο Σπανούλης και ο Ολυμπιακός «καθάρισε» την Βαλένθια

Ο Ολυμπιακός είχε Σπανούλη σε μεγάλη μέρα και απέφυγε τις παγίδες που, όπως αποδείχθηκε, έκρυβε το ματς με την Βαλένθια.

Οι πρωταθλητές Ισπανίας ζόρισαν τους Πειραιώτες, αλλά αυτοί νίκησαν κι ανέβασαν το ρεκόρ τους στο 16-7 μένοντας στη 2η. Στο 8-15 υποχώρησαν οι Ισπανοί. Πλέον, οι Πειραιώτες… βλέπουν το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό Superfoods στο ΟΑΚΑ για την 24η αγωνιστική της διοργάνωσης. Δεν αγωνίστηκε τελικά ο Κιμ Τιλί.

Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι. Σπανούλης (7π., 4ασ.) και Μιλουτίνοφ (7π., 3ριμπ.) αποτελούσαν σημείο αναφοράς και οι «ερυθρόλευκοι» έφτιαξαν γρήγορα διψήφια διαφορά (18-7 στο 7′). Η Βαλένθια είχε 3/12 σουτ σε εκείνο το σημείο κι έτσι οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο μέχρι το φινάλε του πρώτου δεκάλεπτου που έληξε με 22-11. 
 

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του παιχνιδιού στη δεύτερη περίοδο. Το second unit του Ολυμπιακού δεν ήταν αποδοτικό και οι Ισπανοί μείωσαν σε 24-19. Ο Σαν Εμετέριο ήταν «καυτός» (14π.), η Βαλένθια έμενε κοντά (28-26), αλλά όταν ο Σπανούλης επέστρεψε η διαφορά «άνοιξε» (40-32). Ωστόσο, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου πιάστηκαν στον… ύπνο στο τελευταίο κομμάτι του δεύτερου δεκαλέπτου και η ομάδα του Βιντορέτα έτρεξε σερί 0-7 για το 40-39 του ημιχρόνου.

Με σωστή νοοτροπία μπήκαν στο παρκέ για το δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» που ανέβασαν τη διαφορά (48-39 στο 23′) με πρωταγωνιστή ξανά τον Σπανούλη. Ο ΜακΛιν διαμόρφωσε διψήφια διαφορά, η οποία έφτασε μέχρι το +12 (60-48) με τρίποντο του Μάντζαρη. Τελικά, ο Γκριν βρήκε ρυθμό για τη Βαλένθια κι έδωσε λύσεις στην ομάδα του για το 62-55, με το οποίο οι δύο ομάδες μπήκαν στην τέταρτη περίοδο.

Με το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, οι πρωταθλητές Ισπανίας πλησίασαν ξανά σε απόσταση αναπνοής (62-61, στο 33′). Ο Σπανούλης ξεκόλλησε την ομάδα του, ενώ λίγο αργότερα ο Μιλουτίνοφ κάρφωσε για το 68-64. Οι Πειραιώτες δεν έβρισκαν σκορ στο επόμενο διάστημα και ο Τόμας μείωσε σε 68-67. Ο Σπανούλης όμως μίλησε ξανά με δύο μεγάλα καλάθια και τρεις βολές για το 75-67. Λίγο αργότερα, ο Πρίντεζης ευστόχησε σε τρίποντο και μπήκαν οριστικά τίτλοι τέλους (80-70).

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 40-39, 62-55, 80-70

Ο ΜVP: Ο Βασίλης Σπανούλης, ασφαλώς. Ο «Κill Bill» ήταν απολαυστικός, πήρε τον Ολυμπιακό από το χέρι και τον οδήγησε σε μία νίκη που ήρθε πιο δύσκολα απ’ ότι πολλοί θα περίμεναν. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 25 πόντους, 9 ασίστ και μόλις 1 λάθος.

Ο Σκληρός: Άλλη μία «δυνατή» εμφάνιση από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ που κυριάρχησε στα καλάθια και είχε 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Πάλεψε ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο, για τους Ισπανούς, με 19 πόντους.

Ο Αόρατος: Δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του ο Γιάνις Στρέλνιεκς, που έμινε άποντος με 0/2 σουτ σε 11′ συμμετοχής. Δεν τον ένιωσε η άμυνα της Βαλένθια.

Ο Πεσμένος: Πολύ μακριά από καλά στάνταρ απόδοσης έμειναν οι ψηλοί της Βαλένθια. Ο Τίμπορ Πλάις αρκέστησε σε 2 ριμπάουντ σε 9′ συμμετοχής, ενώ ο Ντούμπλιεβιτς μέτρησε 4 πόντους με 1/8 σουτ.

Η Στιγμή: Το… κρεσέντο του Σπανούλη, όταν η μπάλα «έκαιγε». Η Βαλένθια μείωσε σε 68-67, περίπου τρία λεπτά πριν από το τέλος, αλλά ο «Kill Bill» καθάρισε το παιχνίδι με επτά συνεχόμενους πόντους.

Η Γκέλα: Η Βαλένθια είχε μεγάλο πρόβλημα αφενός στην αναχαίτιση του Σπανούλη κι αφετέρου στις μάχες των ριμπάουντ. Είναι χαρακτηριστικό πως μάζεψε 10 λιγότερα ριμπάουντ από τους γηπεδούχους (34-24).

Η Διαιτησία: Πουκλ, Ρίζικ και Ζαμοΐσκι χειρίστηκαν καλά το παιχνίδι και δεν επηρέασαν την έκβαση του αγώνα, ούτε προκάλεσαν τα παράπονα κάποιας εκ των δύο ομάδων.

Η Εξέδρα: Δεν ήταν γεμάτο το ΣΕΦ, καθώς περίπου 7.000 οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν στις εξέδρες. Η ατμόσφαιρα έγινε «ζεστή», όταν οι παίκτες του Σφαιρόπουλου ήθελαν έξτρά ώθηση για να καθαρίσουν το παιχνίδι.

sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Πέρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top