ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άλλαξε χέρια το υπουργείο Υγείας - «Στόχος μας τώρα πρέπει να είναι η εφαρμογή του ΓεΣΥ» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Άλλαξε χέρια το υπουργείο Υγείας - «Στόχος μας τώρα πρέπει να είναι η εφαρμογή του ΓεΣΥ» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας παρέλαβε την Πέμπτη (1/3) από τον απερχόμενο Υπουργό, Γιώργο Παμπορίδη, ο νέος Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας.

Μιλώντας κατά την τελετή, ο απερχόμενος Υπουργός Δρ. Παμπορίδης, ευχαρίστησε όλο το προσωπικό για τη βοήθειά τους τα τελευταία 2,5 χρόνια, που είχαν ως αποτέλεσμα την τροχιοδρόμηση των σημαντικών μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, ο κ. Παμπορίδης εξήρε το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί άοκνα.

«Χαρακτηρίζεται από εντιμότητα, ένα σπάνιο προσόν στις μέρες μας και είναι πολύ σημαντική βοήθεια για έναν Υπουργό να γνωρίζει ότι το δεξί του χέρι είναι απόλυτα έντιμο, ειδικά όταν μιλούμε για τη διαχείριση σημαντικότατων ποσών που ανήκουν στους φορολογούμενους. Θέλω να σας ευχαριστήσω κ. Γιαννάκη, για τη βοήθειά σας αυτά τα χρόνια, και μέσω σας, έναν έκαστο των Διευθυντών του Υπουργείου, αλλά και τους λειτουργούς που στελεχώνουν αυτές τις Διευθύνσεις για όλη τη βοήθεια. Ήταν πραγματικά σημαντικότατη», ανέφερε.

Συνεχίζοντας, ο τέως Υπουργός Υγείας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το έργο που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια είχε κάποια αξία, με έμφαση βεβαίως τη μεταρρύθμιση και την ψήφιση των μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων στις 16 Ιουνίου 2017.

Απευθυνόμενος στον νέο Υπουργό, αφού τον συνεχάρη για τον διορισμό του, είπε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχουν σχολές, από τις οποίες μπορεί κάποιος να αποφοιτήσει με το πτυχίο του Υπουργού».

«Είναι μια θέση», είπε, «που δεν μπορεί να τη σπουδάσει κάποιος σε κάποιο Πανεπιστήμιο. Το μόνο προσόν το οποίο πρέπει να έχει κάποιος που υπηρετεί αυτή την θέση, είναι η πυξίδα της ηθικής που τον χαρακτηρίζει να δεικνύει σε όλους τους χρόνους στον ασθενή και τον συνάνθρωπο».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο νέος Υπουργός θα επιτύχει, σημειώνοντας πως ό,τι χρειαστεί θα είναι στο πλευρό του.

Από την πλευρά του, ο νεοδιορισθείς Υπουργός ευχαρίστησε τον απερχόμενο Υπουργό, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει το σημαντικότατο έργο που έγινε μέχρι τώρα.

Είπε χαρακτηριστικά πως «τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πάρα πολλά στον τομέα της υγείας και έχουν δρομολογηθεί ουσιαστικές αλλαγές με την ψήφιση των μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων του ΓεΣΥ και της αυτονόμησης τον περασμένο Ιούνιο».

«Στόχος μας τώρα», είπε, «πρέπει να είναι η εφαρμογή του ΓεΣΥ και η αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Τα επόμενα χρόνια θα επέλθουν ριζικές αλλαγές τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στη δομή του ίδιου του Υπουργείου Υγείας, αφού με την εφαρμογή του ΓεΣΥ και την αυτονόμηση απαιτούνται σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές και η δημιουργία νέων δομών».
Ωστόσο, σημείωσε ότι μέχρι την έναρξη της εφαρμογής του ΓεΣΥ, μέλημά τους θα πρέπει να είναι βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών, με επίκεντρο τον ασθενή.



Συνέχισε λέγοντας ότι «η ασθένεια είναι ο πιο πειστικός γιατρός στην καλοσύνη και τη σοφία δίνουμε μόνο υποσχέσεις», προσθέτοντας πως «στον πόνο όμως υπακούμε και εμείς οφείλουμε να υπακούμε τον ασθενή».

«Οφείλουμε να στοχεύσουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας τόσο των ασθενών όσο και των επαγγελματιών υγείας, αναβαθμίζοντας όσο το δυνατό περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και τις κτιριακές εγκαταστάσεις, ούτως ώστε να ενισχύσουμε τα δημόσια νοσηλευτήρια, ενόψει της αυτονόμησης», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ακόμα πως «η κινητήριος δύναμη προς αυτή την κατεύθυνση είσαστε εσείς, το προσωπικό, το ανθρώπινο δυναμικό του Υπουργείου Υγείας», για να σημειώσει πως «η εικόνα του Υπουργείου Υγείας προς τον κόσμο πρέπει να βασίζεται σε αξίες όπως ο επαγγελματισμός, την ομαδικότητα, την ακεραιότητα, τον σεβασμό, την υπευθυνότητα και την αποδοτικότητα».

Τέλος, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Παμπορίδη για το σημαντικό έργο που επιτέλεσε κατά τη διάρκεια της θητείας του, με γνώμονα και στόχο το καλό των ασθενών του τόπου, ενώ συμπλήρωσε πως απομένουν ακόμα να γίνουν πολλά, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα πως με αποφασιστικότητα, εργατικότητα και βούληση θα επιτευχθούν τα αναμενόμενα.

Απευθυνόμενη προς τον νέο Υπουργό, ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι με συλλογική δουλειά, οι αλλαγές στον τομέα της υγείας θα αποφέρουν καρπούς.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top