ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κύπρο ο Λακρουά - Διαδοχικές συναντήσεις με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Στην Κύπρο ο Λακρουά - Διαδοχικές συναντήσεις με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Επισκέψεις σε χώρους επιχειρήσεων της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) στη ζώνη κατάπαυσης του πυρός κατά μήκος του νησιού και συναντήσεις με ειρηνευτές, επίσκεψη στην Πύλα, και συμμετοχή σε εκδήλωση - συζήτηση για την Ημέρα της Γυναίκας περιλαμβάνει το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Βοηθού Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, αρμόδιου για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν Πιερ Λακρουά στην Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΕ στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ.

Ο κ. Λακρουά θα έχει την Παρασκευή (2/3) το πρωί διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. «Κύριο θέμα στην ατζέντα είναι η στρατηγική αναθεώρηση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ», είπε ο κ. Σιντίκ.

«Πρόκειται για μια επίσκεψη που γίνεται προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση σε σχέση με τη λειτουργία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ (familiarization visit), για να συναντηθεί με τους ειρηνευτές των ΗΕ στην Κύπρο για πρώτη φορά καθώς και για να δει πώς λαμβάνει χώρα η υλοποίηση της στρατηγικής αναθεώρησης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ», είπε ο κ. Σιντίκ.

Υπενθυμίζεται πως το Συμβούλιο Ασφαλείας ανανέωσε τον περασμένο Δεκέμβριο τη θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για άλλους έξι μήνες και ενέκρινε την υλοποίηση των συστάσεων του Γενικού Γραμματέα για στρατηγική αναθεώρηση, ώστε να διασφαλιστεί η βέλτιστη διαμόρφωση της Δύναμης για την εκπλήρωση των καθηκόντων που της ανατέθηκαν.

Ο κ. Σιντίκ ανέφερε πως ο κ. Λακρουά επισκέφθηκε σήμερα χώρους επιχειρήσεων της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στη ζώνη κατάπαυσης του πυρός κατά μήκος του νησιού και ενημερώθηκε και για θέματα αποναρκοθέτησης.

Το απόγευμα, ανέφερε, «επισκέφθηκε την Πύλα μαζί με την αστυνομία των ΗΕ και συνάντησε τους κοινοτάρχες του χωριού, Ε/κ και Τ/κ».

Ο κ. Σιντίκ είπε ακόμη πως το πρωί της Παρασκευής (2/3) ο κ. Λακρουά θα έχει συναντήσεις με τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα γίνει στις 10:00 και με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στις 11.30.

Σημείωσε επίσης ακόμη πως το μεσημέρι της Παρασκευής (2/3) ο κ. Λακρουά θα παρακαθίσει σε γεύμα με τα μέλη της διπλωματικής κοινότητας, που υπηρετούν στην Κύπρο και το απόγευμα θα επισκεφθεί το εργαστήρι της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) όπου θα ενημερωθεί από τα μέλη της για το έργο της Επιτροπής.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top