ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λευκή ισοπαλία στο ΓΣΠ, «Χ»αμένος ο ΑΠΟΕΛ που άξιζε τη νίκη

Λευκή ισοπαλία στο ΓΣΠ, «Χ»αμένος ο ΑΠΟΕΛ που άξιζε τη νίκη

Το παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ έληξε στο 0-0. Καλύτερος ο ΑΠΟΕΛ που άξιζε την νίκη, ικανοποιημένη πρέπει να νιώθει η ΑΕΚ με τον ένα πόντο.

Καλύτερα ξεκίνησε ο ΑΠΟΕΛ το παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο απείλησε με δύο μακρινά σουτ (Ζαχίντ και Εμπεσίλιο). Είχαν την κατοχή της μπάλας οι γαλαζοκίτρινοι όμως δεν δημιούργησαν κάποια κλασική ευκαιρία.

Η ΑΕΚ προσπαθούσε με μακρινές μπαλιές να βρει ανοιχτούς διαδρόμους στην κόντρα όμως η άμυνα του ΑΠΟΕΛ είχε καλές επεμβάσεις.

Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το ημίωρο αν και η ΑΕΚ πήγε να ισορροπήσει λίγο την κατοχή της μπάλας και να βγει μπροστά με πιο οργανωμένο ποδόσφαιρο, εντούτοις η μεγάλη φάση απουσίαζε από το ματς.

Στο 40′ ο Ζαχίντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο έλειψε να κάνει το 1-0 όμως ο Πάμπλο έδιωξε με δυσκολία.

Στην περισσότερη διάρκεια του πρώτου μέρους το παιχνίδι ήταν σκληρό με αποτέλεσμα να βγουν 5 κίτρινες κάρτες.

Η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 44′ με το σουτ του Κάσες όπου έφυγε λίγο έξω από την εστία του ΑΠΟΕΛ.

Ο ΑΠΟΕΛ στο 45′ έχασε καλή ευκαιρία με τον Ντελατόρε ενώ απείλησε και με τον Σαλάι στο 45+1′.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε στο 0-0 και απομένει ακόμη ένα 45λεπτο για να δούμε ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον γηπεδούχο ΑΠΟΕΛ να πιέζει και να κρατά περισσότερο την μπάλα. Ο χρόνος κυλούσε και οι μεγάλες φάσεις απουσίαζαν. Ήταν φανερό όμως πως η ΑΕΚ έδινε μέτρα στον ΑΠΟΕΛ και αυτός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος.

Στο 65′ η ΑΕΚ έχασε ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ καθώς ο Ακοράν μέσα από την περιοχή όμως το πλασέ του έφυγε έξω.

Αυτή η φάση αφύπνισε ακόμη περισσότερο τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος πίεσε ακόμη περισσότερο και έψαχνε το γκολ. Στο 72′ ο Ποτέ αφού πέρασε και τον Πάμπλο από πλάγια θέση δεν κατάφερε να σκοράρει ενώ στο 76′ είχαμε δύο ευκαιρίες για τον ΑΠΟΕΛ με τον Ισπανό κίπερ της ΑΕΚ να λέει όχι στον Ενσούε σε δύο περιπτώσεις.

Μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο και το σκορ έμενε στο 0-0. Καλύτερος ο ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα σε κανένα σημείο της επανάληψης.

Στο 82′ ο Ποτέ έκανε το σουτ όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η ΑΕΚ έδειχνε να συμβιβάζεται με την ισοπαλία, ενώ οι γηπεδούχοι ήθελαν πάση θυσία να σκοράρουν. Το δικαιούνταν άλλωστε.

Στο 89′ η ΑΕΚ απείλησε με κεφαλιά του Μοίσοφ, την οποία ο Πέρεθ απέκρουσε και έστειλε την μπάλα σε κόρνερ. Eυκαρία για τον ΑΠΟΕΛ στις καθυστερήσεις με το σουτ του Ορ να φεύγει έξω.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος παρά την πίεση του ΑΠΟΕΛ και έτσι το τελικό σφύριγμα του Λούκα Σωτηρίου βρήκε τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με 0-0.

ΑΠΟΕΛ: Πέρεθ, Ενσούε, Πολιάκοφ, Καρλάο, Ιωάννου, Φαρίας, Μοράις (68′ Αλωνεύτης), Εμπεσίλιο, Ζαχίντ, Σαλάι (60′ Ποτέ), Ντελατόρε (68′ Ορ)

ΑΕΚ: Πάμπλο, Αντωνιάδης (86′ Μουρίγιο), Μοΐσοφ, Καταλά, Νέλσον, Λαρένα, Κάσες (80′ Λαμπάν), Ακοράν, Τομάς (73′ Χέφελ), Τρισκόφσκι, Γιάννου

Κίτρινες: Ιωάννου 33′, Φαρίας 41′ / Αντωνιάδης 15′, Κάσες 35′, Μοΐσοφ 39′, Καταλά 52′

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Eurovision 2024: Η θέση της Κύπρου και της Ελλάδας στα προγνωστικά του televoting



Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Οι ιερείς σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες έψαλαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Αναστάσεως, κατά την τελετή της Ακολουθίας του εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου, που πάντα τελείται το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top