ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με σταύρωμα ο προϋπολογισμός του ΚΟΑ - 'Κατασπατάληση δημοσίου χρήματος'

Με σταύρωμα ο προϋπολογισμός του ΚΟΑ - 'Κατασπατάληση δημοσίου χρήματος'

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα σε νόμο τον Προϋπολογισμό του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού για το έτος 2018, ο οποίος προβλέπει δαπάνες ύψους €41.677.780 και έσοδα του ίδιου ύψους.

Προηγουμένως ψήφισε με 24 ψήφους υπέρ και 15 εναντίον τροπολογία που κατέθεσε το ΑΚΕΛ με την οποία δεσμεύτηκε το κονδύλι του 1,1 εκ. ευρώ για την εγκατάσταση συστημάτων και υποδομής για πρόληψη και καταστολή της βίας σε μη ιδιόκτητους αθλητικούς χώρους.

Με τις ίδιες ψήφους, «πέρασε» και η τροπολογία των Οικολόγων με την οποία δεσμεύτηκε ποσοστό 10% που αντιστοιχεί σε €1.264.818 από το σχέδιο λειτουργικών εξόδων των αθλητικών ομοσπονδιών. Το σύνολο του κονδυλιού ανέρχεται στα € 8.025.500.

Κατά τη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού του ΚΟΑ ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου είπε ότι για πολλοστή φορά αναδείχθηκαν τα πολλαπλά προβλήματα στο χώρο του αθλητισμού, όπως ότι υπάρχει κόσμος που πληρώνεται ενώ δεν δουλεύει’.

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος καθυστερεί σε σύγκριση με άλλες χώρες του μεγέθους της όπως η Ισλανδία στον αθλητισμό υψηλού επιπέδου. Έκανε επίσης λόγο για οικογενειοκρατεία και διαπλοκή στις ομοσπονδίες παρατηρώντας ότι ο ΚΟΑ ενημέρωσε τη Βουλή ότι δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε επειδή δεν έχει παρεμβατικό ρόλο.Είπε ακόμα ότι το Τσίρειο αποτελεί μια μαύρη τρύπα.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού είπε ότι σε ότι αφορά την καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους και γύρω από αυτούς, ο ΚΟΑ παρακολουθεί ως επιτήδειος ουδέτερος, χωρίς σχέδιο την ώρα που φρόντισαν να αδειάσουν τα γήπεδα από φιλάθλους.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης αφού παρατήρησε πως εξ όλων των ημικρατικών οργανισμών των οποίων οι Προϋπολογισμοί ήταν ενώπιον της Ολομέλειας μόνο οι διοικήσεις και διευθύνσεις τριών οργανισμών καταδέχθηκαν να παραστούν στη Βουλή, κάκισε το γεγονός ότι ο ΚΟΑ δεν αναγνωρίζει την ομοσπονδία άρσης βαρών, προκαλώντας προβλήματα σε διεθνές επίπεδο.

Ο κ. Ορφανίδης αναφέρθηκε σε  από ομοσπονδίες και είπε χαρακτηριστικά ότι η ΚΟΕΑΣ πληρώνει 54.000 ευρώ ετησίως μισθό σε μια τηλεφωνήτρια - γραφέα.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ αναφέρθηκε στο Τάσος Μάρκου και για τις κακοτεχνίες για τις οποίες ο ΚΟΑ θα πληρώσει άλλες 300.000 ευρώ.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι παίρνει σάρκα και οστά το γήπεδο Λεμεσού και ότι συνεχίζονται οι επισκευές στο Τσίρειο.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους επανέλαβε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στον κολυμβητικό και θαλάσσιο αθλητισμό καθώς όπως είπε μόνο εκεί έχουμε φόντα να ανταγωνιστούμε και όχι στο στίβο που έχουμε μεγαθήρια.

Ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας έκανε λόγο σε ένα σαθρό πλαίσιο ημικρατικών οργανισμών που αποτελούν μικρομάγαζα κομματικών σκοπιμοτήτων, όπως είπε.

Η ανεξάρτητη Βουλευτής Αννα Θεολόγου είπε ότι στον ΚΟΑ ανακάλυψαν ένα δημιουργικό τρόπο να καλύπτουν ελλείμματα στο ταμείο συντάξεων του ΚΟΑ και να διαφεύγουν του Γενικού Ελεγκτή εκδίδοντας την τελευταία ημέρα του έτους επιταγή 500.000 λιρών (2007) και στην αρχή του επομένου έτους την ακύρωναν. Παρατήρησε επίσης ότι καμμία πειθαρχική διαδικασία για ατασθαλίες και ελλείμματα 3,5 εκ στο ταμείο συντάξεων, έχει διεξαχθεί και εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί το ΔΣ του ΚΟΑ.

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Παύλος Μυλωνάς παρατήρησε ότι ο προϋπολογισμός του ΚΟΑ είναι διαχειριστικός και δεν υπάρχει όραμα είπε ακόμα πως ο αθλητισμός περιορίζεται στην καλλιέργεια του οπαδισμού και όχι του αθλητισμού.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top