ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επίδειξη δύναμης από τον Απόλλωνα, νέα τεσσάρα στον ΑΠΟΕΛ και άλμα τίτλου!

Επίδειξη δύναμης από τον Απόλλωνα, νέα τεσσάρα στον ΑΠΟΕΛ και άλμα τίτλου!

Ένας Απολλωνας να τον… «πιεις στο ποτήρι» στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι κορυφής με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, συνέτριψε τους «γαλαζοκίτρινους» με 4-2 και έκανε άλμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 12 χρόνια!

Περισσότερα σε λίγο…

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Λεμεσιανή ομάδα ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους και προηγήθηκε με 2-0, με τέρματα των Μάγκλιτσα στο 14΄ και Πέδρο (με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ) στο 31΄ και έδειχνε να ελέγχει το ματς, όμως ο ΑΠΟΕΛ μείωσε στο 41΄ με τον Ποτέ, μετά από εξαιρετική συνεργασία των Εμπεσίλιο και Ζαχίντ και δημιούργησε νέα δεδομένα στο δεύτερο ημίχρονο!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και είχαν δύο καλές στιγμές στο 5΄ με τον Άλεφ και στο 6΄ με τον Σακέτι πριν ανοίξει το σκορ ο Μάγκλιτσα και είχαν πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας, ειδικά μετά το πρώτο γκολ, όταν ο ΑΠΟΕΛ στην προσπάθεια του να ισοφαρίσει, άφηνε κενούς χώρους στην άμυνα, τους οποίους προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί ο Απόλλωνας με τους ταχύτατους επιθετικούς του.

Καλές στιγμές για να σκοράρουν είχαν και οι «γαλαζοκίτρινοι», με τους Νσούε (13΄) και Αλωνεύτη (18΄), οι οποίοι πάντως παρουσίασαν προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι, ελέω και της αναγκαστικής αλλαγής του Πολιάκοφ λόγω τραυματισμού, σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου οι δύο ομάδες είχαν από πέντε τελικές προσπάθειες.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης, ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο δυνατά και είχε τρεις καλές στιγμές για να ισοφαρίσει, με τους Αλωνεύτη (52΄), Μερκή (58΄) και Εμπεσίλιο (60΄).

Το 2-2 δεν ήρθε ποτέ και ο Απόλλωνας στη συνέχεια ανέβασε στροφές και στο 65΄ πέτυχε τρίτο γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παπουλή, «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη!

Οι «γαλάζιοι» έφεραν πλέον το ματς στα μέτρα τους και είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα στη συνέχεια, απέναντι σε ένα ΑΠΟΕΛ που δεν «πατούσε» καθόλου καλά στον αγωνιστικό χώρο, αφού οι φιλοξενούμενοι «κατέρρευσαν» ψυχολογικά και δεν «επέστρεψαν» ποτέ στο παιχνίδι, πετυχαίνοντας και τέταρτο γκολ στο 78΄, με σκόρερ και πάλι τον Παπουλή, ο οποίος έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, προκαλώντας ντελίριο στην κατάμεστη Δυτική εξέδρα!

 

Κίτρινες: Σακέτι (3η), Ζάντερ / Μοράις, Ιωάννου, Νσούε, Πέρεθ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων (Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Βασιλείου (58΄ Ντα Σίλβα), Σακέτι (49΄ Μάρκοβιτς), Άλεφ, Παπουλής, Μάγκλιτσα (76΄ Ζελάγια), Γιάκολις, Ζάντερ.

ΑΠΟΕΛ (Δώνης): Πέρεθ, Νσούε, Ιωάννου, Καρλάο, Πολιάκοφ (16΄ Μερκής), Μοράις, Φαρίας (67΄ Ντελατόρε), Εμπεσίλιο, Ποτέ (76΄ Ντε Καμάργκο), Ζαχίντ, Αλωνεύτης.

Διαιτητής: Τράττου Λεόντιος
Α΄ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Χαράλαμπος
Β΄ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
4ος Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας
Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top