ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα και αξίζει το πρωτάθλημα!

Είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα και αξίζει το πρωτάθλημα!

Τι να πεις και τι να γράψεις για την αρμάδα του Σωφρόνη Αυγουστή…

Υπάρχει κανείς μετά και τη σημερινή (18/03)… παράσταση του Απόλλωνα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, που πιστεύει ότι ΔΕΝ είναι η καλύτερη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα;

«Φιλοδώρησε» για δεύτερη φορά φέτος τους πρωταθλητές με τέσσερα γκολ και χωρίς να… «οργιάσει» με την απόδοση του! Κάνοντας απλά τα… βασικά, από αυτά που μόνο η Λεμεσιανή ομάδα μπορεί να κάνει, ειδικά στο «ανοιχτό» γήπεδο.

Και πλέον, αύξησε τη διαφορά στο +3 απο τον ΑΠΟΕΛ, που είναι ουσιαστικά +4, αφού πλεονεκτεί σε περίπτωση ισοβαθμίας!

Για να τα κάνουμε πιο λιανά, αν οι δύο ομάδες πάνε με την ίδια διαφορά στο μεταξύ τους ντέρμπι στο ΓΣΠ στον Β΄ γύρο τον πλέι-οφ, για να περάσει στην κορυφή ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να κερδίσει με… 6-0, 7-1, 8-2 και ούτω καθεξής! Ούτε στο Playstation αυτά…

Άρα, πλέον ο Απόλλωνας όσο κι αν οι άνθρωποι του και καλά κάνουν, κρατούν χαμηλούς τόνους, είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Αν μάλιστα ξεπεράσουν και τον «σκόπελο» της ΑΕΚ στην «Αρένα» την επόμενη αγωνιστική (31/03, 19:00), τότε θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες τους, έχοντας ήδη περάσει με διπλό και από το «Αντώνης Παπαδόπουλος»!

Ο Σωφρόνης Αυγουστή έχει φτιάξει μία ομαδάρα που χαίρεσαι να τη βλέπεις, ακόμα κι αν δεν είσαι οπαδός της. Βέβαια, έχει και τα κατάλληλα υλικά στα χέρια του, αλλιώς, όσο καλός προπονητής κι αν είναι, δεν θα μπορούσε να παρουσιάσει τέτοιο «κομψοτέχνημα».

Έχει την ευτυχία να έχει δύο παικταράδες σε κάθε θέση και να «ανακατεύει» όποτε θέλει την «τράπουλα», χωρίς να επηρεάζεται η συνοχή της ομάδας, ειδικά από τη μέση και μπροστά.

Κόντρα στον ΑΠΟΕΛ για παράδειγμα, έβαλε τον Παπουλή που είναι ακραίος χαφ, σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό κορυφής και έκανε «παπάδες». Και είναι ένα τρικ που το έχει ξανακάνει, αφήνοντας στον πάγκο, Ντα Σίλβα, Μάρκοβιτς, Μαρτίνες.

Επίσης, προτίμησε τον πιο αμυντικογενή Βασιλείου για το αριστερό άκρο της άμυνας και έβαλε μπροστά του τον Ζάντερ, παρότι στα άκρα της επίθεσης έχει πληθώρα επιλογών. Έχει στο ρόστερ του τον κορυφαίο δεξιό μπακ του πρωταθλήματος (Πέδρο), ο οποίος μπορεί να παίξει και δεξιός εξτρέμ με την ίδια ευχέρεια, έχει τον Βάλε που είναι σταθερή αξία κάτω από τα δοκάρια, τους Γιούστε-Ρομπέρζ που είναι σε πολλές περιπτώσεις απροσπέλαστο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, έχει τους Σακέτι, Άλεφ, Άλαν που… «οργώνουν» το γήπεδο, ενώ για τους παίκτες της επίθεσης τι να πούμε; «Μιλάνε» τα στατιστικά τους… Είναι μακράν ο πιο ευτυχισμένος προπονητής στην Κύπρο ο Αυγουστή, έχοντας την «ευλογία» να διαχειρίζεται ένα τόσο σπουδαίο και ποιοτικό ρόστερ.

Πλέον, μετά τη νέα επίδειξη δύναμης κόντρα στον πρωταθλητή των πέντε τελευταίων ετών, ο Απόλλωνας θα έχει την ευκαιρία να πάρει ανάσες λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος και να επιστρέψει δριμύτερος και με ακόμα πιο… «αγριες» διαθέσεις στην τελική ευθεία, με στόχο το νταμπλ! Γιατί αυτή η ομάδα, έχει όλες τις δυνατότητες για να γράψει ιστορία με «χρυσά» και κεφαλαία γράμματα…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top