ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή Σαββίδη σε Πούτιν για Έλληνες στρατιώτες

Επιστολή Σαββίδη σε Πούτιν για Έλληνες στρατιώτες

Ζητά από τον Βλαντιμίρ Πούτιν την προσωπική του αρωγή για επίλυση του θέματος της κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτών στις τουρκικές φυλακές, ο Ιβάν Σαββίδης.

Σύμφωνα με ελλαδικά ΜΜΕ την Τρίτη (20/3), με αφορμή την επανεκλογή του Πούτιν στην Προεδρία της Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης αφού εξέφρασε τα συγχαρητήρια του, εκ μέρους των Ρώσων που διαμένουν στην Ελλάδα, ζητά παρέμβαση του στο θέμα με τους δύο στρατιώτες, αξιοποιώντας τια καλές σχέσης της Μόσχας με την Άγκυρα.

Ο κ. Σαββίδης αναφέρει χαρακτηρίστηκα μεταξύ άλλων, ότι οι έλληνες στρατιώτες παραβίασαν λίγα μέτρα σε νυχτερινή περιπολία τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και από την 1η Μαρτίου κρατούνται σε τουρκικές φυλακές.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή του Ιβάν Σαββίδη:

Αξιότιμε Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς!

Εκ μέρους των περισσοτέρων από εκατό χιλιάδες Ελλήνων της Ρωσίας, των Ελλήνων συμπατριωτών, οι οποίοι τώρα διαμένουν στην Ελλάδα, και εμού προσωπικά θα ήθελα να Σας εκφράσω τα εγκάρδια συγχαρητήριά μου για την ευρεία νίκη Σας στις προεδρικές εκλογές.

Για άλλη μία φορά ο ρωσικός λαός έδειξε το υψηλό επίπεδο της υπευθυνότητας των πολιτών, κάνοντας μία επιλογή υπέρ της σταθερότητας, της ασφάλειας, της βιώσιμης ανάπτυξης της Ρωσίας παρά τις συνθήκες που επιβάλλονται εξωτερικά.

Σήμερα, στην εποχή της κλιμάκωσης κάθε είδους συγκρούσεων και εντάσεων γύρω από τη χώρα μας, η θέση «Ισχυρός Πρόεδρος — ισχυρή Ρωσία», που εκφράστηκε νωρίτερα, καθίσταται πιο επίκαιρη από ποτέ.

Πιστεύουμε στη σοφή δύναμη του ρωσικού κράτους. Ως εκ τούτου πιστεύουμε στη ρωσική νεολαία, στη ρωσική επιστήμη, στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην ειρήνη και την αρμονία μεταξύ των λαών της Ρωσίας, στον ηγέτη μας, στη βήμα — βήμα αναγέννηση του μεγαλείου της χώρας μας.

Η Ρωσία πάντοτε βρισκόταν στο πλευρό της νομιμότητας και της δικαιοσύνης. Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπ' όψιν το υψηλό επίπεδο των ρωσο-τουρκικών σχέσεων και την κατανόηση που επιτεύχθηκε σε μία σειρά πολύπλοκα γεωπολιτικά ζητήματα με τα ανώτερα διοικητικά στελέχη του τουρκικού κράτους, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθύνουμε έκκληση προς Εσάς, Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς, να επιστήσετε την προσοχή Σας στο περιστατικό με την κράτηση των δύο Ελλήνων πολιτών-στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές, από την 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους, οι οποίοι παραβίασαν λίγα μέτρα σε νυχτερινή περιπολία τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, συνελήφθησαν και έκτοτε κρατούνται σε τουρκικές φυλακές.

Γνωρίζοντας τη στάση Σας απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις που οδηγούν σε όξυνση και πολιτικές πιέσεις, ζητούμε ειλικρινά την προσωπική Σας αρωγή για την επίλυση αυτού του ευαίσθητου ζητήματος για όλους τους Έλληνες.

Με βαθιά εκτίμηση και σεβασμό,
Ιβάν Σαββίδης
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top