ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οζερσάι : '«Πρακτικές ρυθμίσεις» για την βοήθεια στους εγκλωβισμένους και στους Μαρωνίτες'

Οζερσάι : '«Πρακτικές ρυθμίσεις» για την βοήθεια στους εγκλωβισμένους και στους Μαρωνίτες'

Χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες ο Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε στην Γενί Ντουζέν ότι η απόφαση για επιβολή φόρων στην βοήθεια προς τους Ε/κ και Μαρωνίτες που διαμένουν στον «βορρά», που είχε αποφασίσει η προηγούμενη «κυβέρνηση», ήταν λάθος και η νυν «κυβέρνηση» άρχισε τις διεργασίες να καλυτερεύσει εκείνη την απόφαση και να προβεί σε «πρακτικές ρυθμίσεις». Τις επόμενες ημέρες, είπε, θα προβούν σε ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο «υπουργός εξωτερικών» και «αναπληρωτής πρωθυπουργός» ανέφερε ότι ένας από τους λόγους που είχαν οδηγήσει στην επιβολή φόρων ήταν το γεγονός ότι κάποια από τα προϊόντα της βοήθειας διοχετεύονταν στην αγορά, πωλούνταν σε μπακάλικα, και αυτό δεν ήταν νόμιμο και πρέπει να ληφθούν μέτρα γι αυτό. Δεν πρέπει, πρόσθεσε, να δυσκολεύεται η βοήθεια ειδικά προς τους ηλικιωμένους και σε αυτό είναι αποφασισμένοι να περάσουν σε πρακτικές ρυθμίσεις που δεν απορρίπτουν την ύπαρξη του «κράτους».

Είναι λάθος, υποστήριξε, και το γεγονός ότι οι αποδέκτες της βοήθειας αναγνωρίζονται ως εγκλωβισμένοι. Ο κ. Οζερσάι είπε ότι οδεύουν προς το τέλος της μελέτης για το χειρισμό του θέματος και τις επόμενες ημέρες θα προβούν σε ανακοινώσεις γι’ αυτές τις ρυθμίσεις.

Ειδικά για τα ηλικιωμένα άτομα που λαμβάνουν βοήθεια από τον «νότο», όπως ανέφερε, έγινε έρευνα μέσω του «γραφείου κοινωνικών υπηρεσιών», λέγοντας πως θα υπάρξει ειδική μεταχείριση του τύπου «αυτό να δοθεί, το άλλο να μην τους δοθεί», αλλά πρέπει να υπάρξει πραγματικά πρακτική βοήθεια προς αυτούς και να γίνουν ρυθμίσεις για το πώς αυτή η βοήθεια που χρειάζονται θα φτάσει σε αυτούς που την χρειάζονται.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε επίσης στη Γενί Ντουζέν ότι χθες επισκέφθηκε τα χωριά Αγία Μαρίνα και Ασώματο όπου ζούσαν πριν το 1974 Μαρωνίτες για επιτόπου έρευνα όσον αφορά το θέμα της επιστροφής τους. Σύμφωνα με τον κ. Οζερσάι το θέμα περιέχει και μια «διάσταση εξωτερικής πολιτικής» ενώ πρόσθεσε, ότι για το θέμα αυτό έχουν διαβουλευθεί και με τους στρατιωτικούς. Είδε, συνέχισε, τα θέματα που υπάρχουν επιτόπου, έχουν θετική στάση και θα προχωρήσουν με την πρωτοβουλία αυτή, χωρίς να αναφερθεί σε οτιδήποτε περαιτέρω.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

   

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top