ΠΑΡΑ-THEMA

Το καφενείο της κυπριακής Βουλής και τα σοβαρά καφενεία

Το καφενείο της κυπριακής Βουλής και τα σοβαρά καφενεία

Αποποινικοποίηση των αμβλώσεων, διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, προϋπολογισμοί κρατικών πανεπιστημίων.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Συνολικά 36 θέματα είχαν ενώπιόν τους οι βουλευτές στην Ολομέλεια της 30ής Μαρτίου, παρόλα αυτά στην αίθουσα του κοινοβουλίου ήταν εμφανής η έλλειψη σοβαρότητας.

Η Ολομέλεια καθυστέρησε γύρω στα σαράντα λεπτά. Τα πρώτα είκοσι αφορούν τους βουλευτές του ενδιάμεσου χώρου. Ζήτησαν λίγα λεπτά και τα πήραν οι άνθρωποι.

Έπειτα, για άλλα δεκαπέντε λεπτά, συζήτησαν για το αν έπρεπε να πουν πρώτα τα πιο… σημαντικά θέματα γιατί στις 13:30 ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχε μια άλλη υποχρέωση.

«Θέλετε να επιστρέψουμε στα ίδια;», ρώτησε ο πρόεδρος της Βουλής, ενώ δεν έλειψαν τα αστειάκια του Νίκου Τορναρίτη, ο οποίος, χαριτολογώντας, είπε πως κάνουν αντίποινα στον Νικόλα για την καθυστέρηση.

Τελικά, η Ολομέλεια ξεκίνησε. Βουλευτές πηγαινοέρχονταν, έπαιζαν με τα κινητά τους, αλλά είχαν και κάτι να πουν για τις αμβλώσεις. «Είναι ή δεν είναι άνθρωπος το έμβρυο;», διερωτούνταν την ώρα που η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέμεινε στην αποποινικοποίηση.

Όπερ και εγένετο, υπό καθεστώς εντάσεων, συγκινήσεων και βαρύγδουπων τοποθετήσεων για ένα θέμα που χρειάζεται όντως ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Μιάμιση ώρα συζητούσαν για τον εκσυγχρονισμό του Ποινικού Κώδικα αναφορικά με τις αμβλώσεις, σαν να επρόκειτο για βουλευτές χώρας του τρίτου κόσμου που τώρα μαθαίνει αν το έμβρυο είναι άνθρωπος ή όχι.

Μετά ήρθε η ώρα του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. Άλλη μια ώρα, με τις σοβαρές καταγγελίες του Μαρίνου Σιζόπουλου να παραλείπονται, επειδή, όπως είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και βουλευτής του ΔΗΣΥ μπορεί να έρθουν έκτακτα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και να θέλουν να υλοποιήσουν το ΓεΣΥ, οπότε πρέπει να προχωρήσει η τροποποίηση της κυβέρνησης.

Τέλος πάντων, αυτά ήταν τρία θέματα. Τα υπόλοιπα 33 πέρασαν στο ντούκου –άλλα αναβλήθηκαν και άλλα δεν ήταν έτοιμα– επειδή οι βουλευτές είχαν άλλες υποχρεώσεις.

Έφαγαν και πέντε λεπτά να συζητήσουν αν θα κάνουν ή όχι διάλειμμα, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι αξιότιμοι βουλευτές μας μπαινοβγαίνουν στην Ολομέλεια περισσότερες φορές απ' όσες μπαινοβγαίνουν στα κανάλια.

Εν πάση περιπτώσει, ας μην προσβάλλουμε και τα καφενεία. Στα καφενεία γίνονται και σοβαρές συζητήσεις. Στην «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα» Βουλή;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top