ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοπόροι στη μείωση χρήσης πλαστικού υλικού από τα Lidl

Πρωτοπόροι στη μείωση χρήσης πλαστικού υλικού από τα Lidl

Η Lidl Κύπρου αποτελεί την πρώτη εταιρία του κλάδου που από 01/01/2019 αποσύρει τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης 4 σεντ από τα καταστήματά της .

Μειώνουμε τη χρήση πλαστικού υλικού τουλάχιστον κατά 20% μέχρι το 2025. Εξασφαλίζουμε 100% τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας μέχρι το 2025.

Αποτελέσαμε την πρώτη εταιρεία λιανικής τροφίμων στην Κύπρο που έχει ενσωματώσει στην εταιρική της πολιτική την καινοτόμο ενέργεια χρέωσης της πλαστικής σακούλας με απώτερο στόχο την μείωση της αλόγιστης χρήσης της και την προστασία του οικοσυστήματός μας.

Από την έναρξη των δραστηριοτήτων μας θέσαμε υψηλούς στόχους πριν καν η νομοθεσία το επιβάλλει. Στη Lidl επενδύουμε στη σταδιακή μείωση του πλαστικού υλικού συσκευασίας, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουμε τις δυνατότητες ανακύκλωσης.

Στην κατεύθυνση αυτή συνεχίζουμε μέχρι σήμερα, πρωτοπορώντας στην αγορά και κάνοντας πράξη τη δέσμευσή μας για τη βιωσιμότητα της εταιρείας μας προχωρώντας σε ενέργειες προστασίας του οικοσυστήματός μας οικειωθελώς, χωρίς καμία νομοθεσία να τις επιβάλει.

Ο Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Κύπρου κ. Ιάκωβος Ανδρεανίδης δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για τους σαφείς, φιλόδοξους στόχους που πρώτοι εμείς και αποκλειστικά με δική μας πρωτοβουλία εφαρμόζουμε για τη μείωση των πλαστικών αποβλήτων. Εξετάσαμε τις πλαστικές συσκευασίες στο πλαίσιο των ευρύτερων δεσμεύσεών μας για βιωσιμότητα και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η κυκλική μας προσέγγιση θα προσφέρει μια μακροπρόθεσμη λύση».

Σε στενή συνεργασία με τους προμηθευτές μας, προχωράμε όπου και όταν είναι εφικτό σε εναλλακτικές επιλογές συσκευασίας, χωρίς τη χρήση πλαστικού. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρουμε μεγάλο αριθμό μη συσκευασμένων οπωροκηπευτικών και βελτιστοποιούμε τις συσκευασίας σε άλλες κατηγορίες.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2017 - 2018 αφαιρέσαμε πλαστικές υποσυσκευασίες από την κατηγορία των χαρτιών υγείας εξοικονομώντας έτσι 10 τόνους πλαστικού υλικού.

Επιπλέον όσον αφορά στις ειδικές μεμβράνες, που χρησιμοποιούνται για τη σταθεροποίηση των προϊόντων πάνω στις παλέτες, μειώθηκε το πάχος τους με αποτέλεσμα να μειωθεί κατά 14 % η κατανάλωση πλαστικού υλικού.

Στη Lidl Κύπρου θέλουμε να δημιουργήσουμε μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι συσκευασίες και τα πλαστικά, για να διασφαλιστεί η ανάκτηση και η διατήρηση αυτών των πόρων, η εξάλειψη των πλαστικών απορριμμάτων και η μετατόπισή μας προς ένα πραγματικά κυκλικό σύστημα μακροπρόθεσμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top