ΕΛΛΑΔΑ

Η Βουλή των Ελλήνων «υιοθετεί» τα παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου

Η Βουλή των Ελλήνων «υιοθετεί» τα παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου

Την απόφαση της ελληνικής Βουλής να στηρίξει την οικογένεια του σμηναγού Γ. Μπαλταδώρου, με την «υιοθέτηση» των ανήλικων παιδιών του, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Πρόκειται για πάγια τακτική του Σώματος η οποία πάρθηκε για πρώτη φορά με απόφαση το 2010, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος.

Η υιοθεσία των δύο παιδιών του άτυχου σμηναγού συνεπάγεται την οικονομική στηριξή τους μέχρι να ενηλικιωθούν. Σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής η οικογένεια θα λαμβάνει 18.000 ευρώ το χρόνο μέχρι την ενηλικίωσή τους. Επίσης σε περίπτωση που πραγματοποιήσουν πανεπιστημιακές σπουδές η οικονομική στήριξη θα συνεχιστεί μέχρι τα 25 έτη τους.

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της Βουλής «ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εκφράζοντας έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, και ακολουθώντας την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, ανακοινώνει ότι η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top