Τελευταία στιγμή γλίτωσε το Δάσος Πέγειας από πυρκαγιά

Τελευταία στιγμή γλίτωσε το Δάσος Πέγειας από πυρκαγιά

Τέθηκε έγκαιρα υπό έλεγχο πυρκαγιά κοντά στο Δάσος Πέγειας.

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι σήμερα Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, στις 14:50 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Στερνούα στο Δάσος Πέγειας.

Σύμφωνα με το Τμήμα, η έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών πέτυχε τον πλήρη έλεγχο της, προτού αυτή επεκταθεί στο κρατικό Δάσος Πέγειας, καθώς περιορίστηκε λίγα μόνο μέτρα από το Δάσος.

Η πυρκαγιά έκαψε 3 δεκάρια ιδιωτικής γης καλυμμένα με χαμηλή βλάστηση και πεύκα.

Για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν συνολικά 12 άνδρες του Τμήματος Δασών με τρία πυροσβεστικά οχήματα.

Τα αίτια πρόκλησής της διερευνώνται.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ στους FT: Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου ως γέφυρα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής - Το «άνοιγμα» στην Τουρκία και η Κυπριακή Προεδρία

ΠτΔ στους FT: Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου ως γέφυρα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής - Το «άνοιγμα» στην Τουρκία και η Κυπριακή Προεδρία

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης χαρτογραφεί την ατζέντα Λευκωσίας – Βρυξελλών ενόψει της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026, με δύο σημεία αιχμής: Ευθυγράμμιση της Ευρώπης με τη στρατηγική Τραμπ στη Μέση Ανατολή και οργανωμένο «άνοιγμα» προς την Τουρκία μέσα από ευρωπαϊκά εργαλεία και σταδιακά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE