ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ζορίστηκε η Φενέρ του Ομπράντοβιτς, αλλά έκανε το 2-0 και… ένα βήμα από το Βελιγράδι! – ΒΙΝΤΕΟ

Ζορίστηκε η Φενέρ του Ομπράντοβιτς, αλλά έκανε το 2-0 και… ένα βήμα από το Βελιγράδι! – ΒΙΝΤΕΟ

Η Μπασκόνια πάλεψε μέχρι τέλους για το μπρέικ, όμως η Φενέρμπαχτσε βρήκε λύσεις από Βέσελι, Ντατόμε και Ουαναμέικερ, έφτασε στη νίκη (95-89) και βρίσκεται πια μια… ανάσα από το Final Four!

Το δεύτερο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για το Final Four έκανε η Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στην Μπασκόνια, όμως βρήκε λύσεις από Ουαναμέικερ, Ντατόμε και Βέσελι και έφτασε στη νίκη (95-89).

Έτσι, με τη σειρά να μεταφέρεται στη Βιτόρια πλέον, η τουρκική ομάδα έχει την ευκαιρία με μία νίκη ακόμα να πάρει το εισιτήριο για το Βελιγράδι.

Η Μπασκόνια μπήκε με καλό ρυθμό στο παιχνίδι και βρήκε λύσεις κοντά στο καλάθι με Σενγκέλια και Πουαριέ (8-11, 4′). Ο Γιάνις Τίμα έδωσε λύσεις στην ομάδα του και οι Βάσκοι ανέβασαν τη διαφορά (10-15, 5′).

Από το σημείο εκείνο η Φενέρμπαχτσε άλλαξε την εικόνα της. Ο Κώστας Σλούκας έδωσε ώθηση στην ομάδα του και με τη βοήθεια του Γκούντουριτς το προβάδισμα άλλαξε χέρια (22-17, 8′). Η Μπασκόνια έμεινε κοντά στο σκορ χάρη στον Τζάνινγκ για το 25-23 της πρώτης περιόδου.

Το παιχνίδι παρέμενε ισορροπημένο και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Εκεί οι γηπεδούχοι κρατούσαν τα ηνία με τον Μέλι να δίνει λύσεις (32-29, 13′). Πουαριέ και Γκαρίνο πήραν προσπάθειες, για τους φιλοξενούμενους και η διαφορά μειώθηκε στην ελάχιστη τιμή της (40-39, 16′).

Ο ρυθμός από εκείνο το σημείο πέρασε στα χέρια των γηπεδούχων. Ο Γκούντουριτς πήρε προσπάθειες, όπως και ο Νάναλι και η διαφορά αυξήθηκε (53-46, 19′). Ο Βιλντόζα είπε την τελευταία λέξη στο πρώτο ημίχρονο και με τρίποντο έγραψε το 53-49.

Με το ίδιο πνεύμα μπήκε η Μπασκόνια και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Οι παίκτες του Μαρτίνεθ είχαν υπομονή και κατάφεραν να προσπεράσουν με μπροστάρη τον Πουαριέ (56-57, 22′).

Η Φενέρμπαχτσε αντέδρασε, με τους Ουαναμέικερ και Μέλι να αναλαμβάνουν δράση. Οι δύο παίκτες έδωσαν λύσεις και το προβάδισμα άλλαξε χέρια (66-59, 25′).

Οι παίκτες του Μαρτίνεθ αντέδρασαν και πάλι και χάρη σε Πουαριέ και Βόιτμαν μείωσαν σε απόσταση βολής (69-68, 28′). Ο Ντουβερίογλου με δύο βολές έγραψε τον επίλογο της περιόδου για το 71-68 της Φενέρμπαχτσε.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Σενγκέλια να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια (72-72, 31′). Η απάντηση ήρθε αμέσως, με επί μέρους 4-0 από Νάναλι και Ντατόμε (76-72, 32′).

Η Φενέρμπαχτσε είχε ρυθμό και με τους Ντατόμε-Βέσελι να σκοράρουν κατάφερε να «χτίσει» διαφορά (84-75, 35′).

Ο Ματ Τζάνινγκ το πήρε… προσωπικά και μάζεψε τη διαφορά (86-80, 37′). Ο Μπομπουά μάζεψε τη διαφορά, αλλά η Φενέρμπαχτσε κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους για το 95-89.

Τα δεκάλεπτα 25-23, 53-49, 71-68, 95-89.

Δείτε βίντεο:

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό της Αγίας Πετρούπολης - Δείτε απίστευτα βίντεο

Γιορτή της μητέρας: Κάντε τη μέρα της ξεχωριστή - Προτάσεις για δώρα, από γλυκά μέχρι λουλούδια και κοσμήματα - Φωτογραφίες

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Eurovision 2024: Αυτή η χώρα κέρδισε το βραβείο καλύτερου στίχου - Oι νικητές των προηγούμενων ετών - Δείτε βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top