ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Επιχειρεί να απαντήσει για την κριτική μας η Αστυνομία

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Επιχειρεί να απαντήσει για την κριτική μας η Αστυνομία

Απαντήσεις σε σχέση με την κριτική που της έγινε από Μ.Μ.Ε. και συγκεκριμένα τους χειρισμούς της στην υπόθεση του άγριου φονικού του Στροβόλου, επιχειρεί να δώσει με δελτίο Τύπου η Αστυνομία.

Ωστόσο, δεν αγγίζει την ουσία των ζητημάτων που θέσαμε σε δημοσιεύματα, παρά μόνο υπερτονίζει με γενικές αναφορές ότι το έργο της μένει ανεπηρέαστο από την όποια κριτική και πως κάνει τις ενδεδειγμένες ενέργειες.

Πριν παραθέσουμε το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης της αστυνομικής δύναμης διευκρινίζουμε ως ThemaOnline ότι η κριτική μας είχε να κάνει με την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στη λήψη κατάθεσης από τον 15χρονο γιο του δολοφονηθέντος ζεύγους, κάτι που όπως τονίσαμε ενδεχομένως να επηρεάσει σημαντικά το ανακριτικό έργο. Σημειώσαμε μάλιστα και τους λόγους. Τα δε ξεκάθαρα ερωτήματα που θέσαμε, παραμένουν αναπάντητα παρά τις προσπάθειές μας.

Στόχος μας, ασφαλώς, δεν είναι να υπονομεύσουμε το έργο της δύναμης, αλλά να θέσουμε προβληματισμούς που απασχολούν την κοινωνία μας και οι οποίοι αν ληφθούν υπόψιν ίσως αποφευχθούν λάθη.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Αστυνομίας:

«Με αφορμή χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα σε σχέση με τη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στη Νομική Υπηρεσία, αναφέρονται τα ακόλουθα:

Η Αστυνομία διερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την ισχύουσα νομοθεσία και ανακριτική διαδικασία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης έχουν γίνει διάφορες εξετάσεις και έρευνες, έχει ληφθεί σημαντικός αριθμός καταθέσεων, και υπολείπεται επίσης μεγάλο ανακριτικό έργο ένεκα της φύσεως και πλοκής της. Το ανακριτικό έργο είναι σε εξέλιξη και για το σκοπό αυτό υπάρχει επαφή και συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία.

Περαιτέρω, οι ανακριτές αποφασίζουν και θέτουν προτεραιότητες τόσο στη λήψη καταθέσεων αλλά και γενικότερα στη διαδικασία διερεύνησης και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Επίσης, οι ανακριτές προβαίνουν σε συνεχή αξιολόγηση των καταθέσεων, στοιχείων αλλά και δεδομένων, καθορίζοντας ενέργειες με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η Αστυνομία δηλώνει για ακόμα μία φορά ότι παραμένει επικεντρωμένη στη διερεύνηση της υπόθεσης ανεξαρτήτως οποιωνδήποτε τοποθετήσεων και απόψεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προβαίνει σε σχετικές δηλώσεις χωρίς να υπεισέρχεται σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες που ενδεχομένως να επηρεάσουν το ανακριτικό έργο.

Τέλος, όσον αφορά δημοσιεύματα στα οποία επικρίνεται το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας, αναφέρεται ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ούτε πρόκειται να την επηρεάσουν στην προσπάθεια που καταβάλλει με σκοπό την πλήρη, αντικειμενική και σωστή διερεύνηση αυτής της πρωτοφανούς για τα Κυπριακά δεδομένα υπόθεσης».

Φ.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top