ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: 'Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά για συνάντησή με τον Κιμ’

Τραμπ: 'Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά για συνάντησή με τον Κιμ’

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι προετοιμασίες για μια συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν πηγαίνουν "πολύ καλά", έπειτα από συνομιλία που είχε με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο, ο οποίος συναντήθηκε την Παρασκευή (27/04) με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

"Μόλις είχα μια μακρά και καλή συνομιλία με τον πρόεδρο Μουν της Νότιας Κορέας. Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά, καθορίζονται η ημερομηνία και ο τόπος της συνάντησης με τη Βόρεια Κορέα", έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ ανέφερε επίσης πως ενημέρωσε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε για "τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις". Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν κάποια στιγμή μέχρι τον Ιούνιο για μια ιστορική σύνοδο κορυφής. Ο νέος υπουργός του επί των Εξωτερικών, ο Μάικ Πομπέο, είχε συναντηθεί --ενώ ήταν ακόμη επικεφαλής της CIA-- με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη στη διάρκεια του σαββατοκύριακου του (καθολικού) Πάσχα, στη διάρκεια μιας αποστολής που είχε κρατηθεί μυστική.

Την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως εξετάζονται "δύο ή τρεις" τόποι για τη συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και στη συνέχεια έκανε λόγο για "δύο πιθανές χώρες". Προηγουμένως είχε μιλήσει για πέντε τόπους. Μια άλλη ιστορική σύνοδος κορυφής πραγματοποιήθηκε χθες ανάμεσα στον Κιμ Γιονγκ Ουν και τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν, στη διάρκεια της οποίας οι δύο ηγέτες δεσμεύθηκαν να εργασθούν υπέρ της αποπυρηνικοποίησης της χερσονήσου και υπέρ μιας διαρκούς ειρήνης.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top