ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Εντοπισμός καρχαρία στο Μόλο προκάλεσε αναστάτωση

ΛΕΜΕΣΟΣ: Εντοπισμός καρχαρία στο Μόλο προκάλεσε αναστάτωση

Τρόμο προκάλεσε σε διερχόμενους πολίτες η θέα νεκρού καρχαρία στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, το μεσημέρι της Κυριακής (29/4), με τους αρμοδίους να αναφέρουν στην ιστοσελίδα μας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Μετά από αναφορές πολιτών στο ThemaOnline, για ανεύρεση καρχαρία στην περιοχή Μόλου στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με το Τμήμα Αλιείας, με λειτουργό του οποίου να διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, ο λειτουργός εξήγησε ότι συνάδελφοι του από το Τμήμα έσπευσαν στο σημείο που εντοπίστηκε ο καρχαρίας, όπου και διαπίστωσαν ότι καταρχήν πρόκειται για ακίνδυνο για τους λουόμενους είδος.

Όπως μας εξήγησε, πρόκειται για το είδος παμπακάρης ή σαπουνάς, ενώ όπως διαπιστώθηκε από τους αρμοδίους, το ψάρι είναι σε προχωρημένη αποσύνθεση, γεγονός που σημαίνει ότι πιθανών να πέθανε σε αρκετή απόσταση από την ακτή.

Πάντως, για τον παμπακάρη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, διαβάζουμε ότι είναι το μεγαλύτερο είδος της τάξης Hexanchiformes, στην οποία ανήκουν τα είδη καρχαριών με 6 - 7 αντί 5 βραγχιακές σχισμές, φτάνοντας σχεδόν τα 5 μέτρα σε μήκος.

Το συγκεκριμένο ψάρι συνήθως εντοπίζεται σε βάθη η από 100 μέχρι 2.000 μέτρα. Τρέφεται με ψάρια, κεφαλόποδα και καρκινοειδή, ενώ αλιεύεται με χοντρά παραγάδια, αν και συνήθως απορρίπτεται από τους αλιείς αφού δεν έχει εμπορική αξία.

Σύμφωνα με την περιγραφή του Υπουργείου, ο μόνος κίνδυνος που μπορεί να υπάρχει για τους ανθρώπους από τον παμπακάρη, αφορά την κατανάλωση του, αφού το κρέας του αν και εύγευστο, περιέχει τοξίνη, κυρίως στο συκώτι και το δέρμα, η οποία δεν απορροφάται από τον ανθρώπινο οργανισμό και συσσωρεύεται στο έντερο.

Έτσι, αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει διάρροια και στομαχικές διαταραχές. Συνήθως δεν απαιτείται κάποιου είδους θεραπεία, αλλά αν η ενόχληση είναι έντονη είναι καλό να ζητήσουμε ιατρική συμβουλή.

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top