ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναίνεση Λευκωσίας για Τζέιν Χολ ως νέα απεσταλμένη του ΟΗΕ

Συναίνεση Λευκωσίας για Τζέιν Χολ ως νέα απεσταλμένη του ΟΗΕ

Δόθηκε η συναίνεση της Λευκωσίας στην Τζέιν Χολ, επιβεβαιώνουν διπλωματικές πηγές.

Διπλωματική πηγή στην έδρα του ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι πριν λίγο δόθηκε η συναίνεση της κυπριακής κυβέρνησης στην απόφαση του ΓΓ να στείλει σε διερευνητική αποστολή με τους εμπλεκόμενους στη διάσκεψη την Κύπρο, την Τζέιν Χόλ Λούτεν.

Το αίτημα από μέρους της Γραμματείας προς τους εμπλεκόμενους εστάλη την Τρίτη το βράδυ και δεν έχουν ακόμη ληφθεί από τη Γραμματεία οι απαντήσεις και από τους πέντε ενδιαφερόμενους.

Η Αμερικανίδα πρώην αξιωματούχος του ΟΗΕ πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως προσωρινή προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ. Στο σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε στις δύο πλευρές και τις εγγυήτριες δυνάμεις δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την αποστολή της. Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, ο ΓΓ ακόμη προβληματίζεται αν θα ξεκινήσει την διερευνητική αποστολή τώρα, ή αν θα περιμένει μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία.

Πάντως το γραφείο του εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ επιμένει στη γνωστή γραμμή, ότι «δεν υπάρχουν επί του παρόντος σχέδια για διορισμό Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ για το κυπριακό», παρά το γεγονός ότι το ερώτημά μας αφορούσε την αποστολή ενός προσωρινού προσωπικού απεσταλμένου.

Απαντώντας σε γραπτό μας ερώτημα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος, Φερχάν Χακ, πρόσθεσε ότι «με το κλείσιμο της Διάσκεψης για την Κύπρο, πέρυσι, ο ΓΓ ενθάρρυνε όλα τα μέρη να προβληματιστούν με σκοπό να προσδιορίσουν αν οι συνθήκες θα ωρίμαζαν ξανά για μια ουσιαστική διαδικασία στο εγγύς μέλλον. Τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκονται σε επαφή με τα μέρη για να προσδιορίσουν ένα τρόπο για να αναζητήσουν τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους για το πως θα προχωρήσουμε».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top