ΚΟΣΜΟΣ

Β. ΚΟΡΕΑ: Καταστρέφει τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους

Β. ΚΟΡΕΑ: Καταστρέφει τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους

Επτά στους δέκα πολίτες της Νότιας Κορέας πιστεύουν ότι μία συνολική αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου θα είναι πιθανή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Realmeter poll).

Το 71,4% των συμμετεχόντων εξέφρασαν την άποψη ότι μία συνολική, επαληθευμένη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση, είναι πιθανό να επιτευχθεί.

Στην δημοσκόπηση έλαβαν μέρος 501 ψηφοφόροι, ενώ αυτή πραγματοποιήθηκε χθες. Το ποσοστό λάθος της, υπολογίζεται στο 4,4%. 

Ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% των υποστηρικτών του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, δήλωσαν ότι η συνολική αποπυρηνικοποίηση είναι πιθανή, ενώ ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των υποστηρικτών του κύριου αντιπολιτευτικού κόμματος (Κόμμα για την Ελευθερία της Κορέας) πιστεύουν ότι δεν θα επιτευχθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun η Βόρεια Κορέα συμφώνησε να καταστρέψει τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους της και, για πρώτη φορά, να δώσει σε επιθεωρητές πρόσβαση στο πυρηνικό της οπλοστάσιο.

Μια ομάδα της CIA και ειδικοί σε θέματα πυρηνικών όπλων ταξίδεψε στη Βόρεια Κορέα για μια επίσκεψη διάρκειας μίας εβδομάδας στα τέλη Απριλίου, αναφέρει η Ασάχι Σιμπούν, επικαλούμενη πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει.

Οι συνομιλίες αυτές κατέληξαν σε μια επί της αρχής συμφωνία με την Πιονγκγιάνγκ για την καταστροφή των ICBM της, κατά το ίδιο δημοσίευμα, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα και το ποιο θα είναι το αντάλλαγμα μένει να οριστεί.

Οι διαπραγματεύσεις αυτές διεξήχθησαν ενόψει της συνόδου κορυφής στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν τις προσεχείς εβδομάδες. Στην ιστορική αυτή σύνοδο κορυφής το κυρίαρχο ζήτημα αναμένεται να είναι η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

tanea.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top