ΚΟΣΜΟΣ

Ο ΥΠΑΜ συμμετείχε στην Άτυπη Συνάντηση Υπουργών Άμυνας ΕΕ

Ο ΥΠΑΜ συμμετείχε στην Άτυπη Συνάντηση Υπουργών Άμυνας ΕΕ

Στην Άτυπη Συνάντηση Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμμετείχε ο Υπουργός Αμυνας Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος σε παρέμβασή του, υποστήριξε τη δυνατότητα για συμμετοχή των κρατών μελών που συμμετέχουν στα προγράμματα της PESCO, τόσο στο αρχικό όσο και σε μεταγενέστερο στάδιο.


 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι Υπουργοί Άμυνας της ΕΕ συναντήθηκαν το διήμερο 4 και 5 Μαΐου στη Σόφια, στο πλαίσιο της Προεδρίας του Συμβουλίου από τη Βουλγαρία.

Οι Υπουργοί, προστίθεται, συζήτησαν τους βασικούς στόχους και τα επόμενα βήματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας καθώς και την επιτευχθείσα πρόοδο σε επιμέρους τομείς της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (Permanent Structured Cooperation-PESCO), στην οποία η Κύπρος συμμετέχει μεταξύ άλλων 25 Κρατών Μελών. Επίσης, ενημερώθηκαν για τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση στρατιωτικών δυνάμεων και υλικών σε ολόκληρη την ΕΕ. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τις προοπτικές συνεργασίας της ΕΕ με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και το ΝΑΤΟ.
 
Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης σε παρέμβασή του, υποστήριξε την δυνατότητα για συμμετοχή των κρατών μελών που συμμετέχουν στα προγράμματα της PESCO, τόσο στο αρχικό όσο και σε μεταγενέστερο στάδιο. Τόνισε επίσης τις προϋποθέσεις που πρέπει να διέπουν την συμμετοχή τρίτων κρατών σε προγράμματα της συνεργασίας. Υποστήριξε επιπλέον την έκδοση Απόφασης Συμβουλίου αντί Σύστασης, για τους κανόνες διακυβέρνησης των προγραμμάτων, ώστε να είναι πιο δεσμευτικοί.
 
Αναφορικά με το πρόγραμμα για διευκόλυνση της στρατιωτικής κινητικότητας στην ΕΕ σημείωσε την σημασία διασφάλισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων κάθε κράτους και ότι αυτό θα πρέπει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της ΕΕ.    

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top