ΚΟΣΜΟΣ

ΧΑΒΑΗ: Η στιγμή που λάβα ηφαιστείου 'καταπίνει' αυτοκίνητο - VIDEO

ΧΑΒΑΗ: Η στιγμή που λάβα ηφαιστείου 'καταπίνει' αυτοκίνητο - VIDEO

Δεκάδες κτίρια έχει καταστρέψει στη Χαβάη η έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα, ενώ οι κάτοικοι εκμεταλλεύτηκαν τη σύντομη υποχώρηση της δραστηριότητάς του για να επιστρέψουν για λίγο στα σπίτια τους και να σώσουν τα κατοικίδιά τους και κάποια από τα υπάρχοντά τους.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο, στο οποίο φαίνεται η καταστροφική πορεία της λάβας, που τελικά φτάνει σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και το εξαφανίζει.

Τα ποτάμια της λάβας από το Κιλαουέα έχουν περάσει από ολόκληρες γειτονιές. Οι 1700 πολίτες που επέστρεψαν στα σπίτια τους στο Λειλάνι, στο Μεγάλο Νησί, κλήθηκαν να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να τα εγκαταλείψουν και πάλι.

Αντίθετα στους κατοίκους της περιοχής Λανιπούνα δεν επετράπη καν να γυρίσουν σπίτια τους τη Δευτέρα, λόγω των κινδύνων από τα τοξικά αέρια που εκλύονταν από την έκρηξη.

«Δεν είναι η ώρα για να δείτε αξιοθέατα. Μπορείτε να βοηθήσετε πάρα πολύ μένοντας μακριά από την περιοχή» ήταν το μήνυμα των αρχών προς τους τουρίστες.

Το ηφαίστειο Κιλαουέα άρχισε να εκρήγνυται την Πέμπτη κι έκτοτε λάβα εκλύεται από δώδεκα σημεία, καλύπτοντας, μέχρι στιγμής, περιοχή 36.000 τετραγωνικών μέτρων γύρω από το πιο ενεργό «ρήγμα», αν και κινείται με αργούς ρυθμούς.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη σχετικά με το πότε θα σταματήσει η ροή της λάβας ή πόσο μακριά μπορεί να φτάσει.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ή σοβαροί τραυματισμοί:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top