ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο Μούζος – Η ζημιά των 200 χιλιάδων από τα ναρκωτικά

Οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο Μούζος – Η ζημιά των 200 χιλιάδων από τα ναρκωτικά

Σε τρεις πολύ σοβαρές υποθέσεις φέρεται να έχει εμπλοκή ο 38χρονος Ηλίας Μούζος, ο οποίος είχε προκαλέσει πονοκέφαλο το τελευταίο διάστημα στις Αρχές.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Ο Ηλίας Μούζος σύμφωνα με την Αστυνομία εμπλέκεται σε υποθέσεις ναρκωτικών και κατοχής όπλων. Η δράση του μάλιστα ήταν κυρίως στην Πάφο και την Λεμεσό.

Να σημειώσουμε πως αντιμετωπίζει τις κατηγόριες της διάπραξης κακουργήματος , της απαγωγής προσώπου, την παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου, οπλοφορίας, απειλεί βιοπραγίας, κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών, επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, ρίψης πυροβολισμών, συνομωσίας προς διάπραξη φόνου, απόπειρα φόνου.

Η απαγωγή του ‘Χαλλούμα’ και η ζημιά από τα ναρκωτικά

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο μας δημοσίευμα, την Τετάρτη 24/01 είχε καταγγελθεί από τον Μάριο Παναγιώτου άλλως ‘Χαλλούμα’ από την Λεμεσό πως στις 22 του ίδιου μήνα και γύρω στις 23:00 το βράδυ, δέχθηκε τηλεφώνημα από γνωστό του πρόσωπο από το οποίο είχε ζητήσει να συναντηθούν σε περιοχή του Ύψωνα με σκοπό να του παράσχει βοήθεια λόγω μηχανική βλάβης.

Ο Παναγιώτου μετέβη στο σημείο όπου εκεί συνάντησε δυο γνωστά του πρόσωπα και ακόμη ένα τρίτο, άγνωστο προς τον ίδιο. Όπως ισχυρίστηκε, δέχθηκε επίθεση και κτυπήθηκε στο κεφάλι ενώ ο άγνωστος άντρας τον απειλούσε με όπλο.

Σύμφωνα με τα όσα ακουστήκαν στο δικαστήριο από τον ανακριτή της υπόθεσης, κατά την διαδικασία προσωποκράτησης του Μόυζου την Τετάρτη (09/05), ο τελευταίος φέρεται να του είπε στον Παναγιώτου. «Θέλω τον φίλο σου τον Λ…. αν δεν μου τον φέρεις ενν θα φύεις ζωντανός που δάμε».

Μάλιστα οι δράστες ζήτησαν από τον Παναγιώτου να επικοινωνήσει με το φιλικό του πρόσωπο για να έρθει στο σημείο με σκοπό να λύσουν οι ίδιοι κάποιες διάφορες.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο άντρας που τον απειλούσε με τον κυνηγετικό, του άνοιξε το όπλο και του έδειξε πως ήταν έμφορτο.

Ο παραπονούμενος επικοινώνησε με το φιλικό του πρόσωπο και έπραξε όλα όσα του υπέδειξαν οι τρεις δράστες.

Μετά από αρκετή ώρα και αφού κατάλαβαν ότι ο άντρας δεν θα ερχόταν, οι δράστες συνέχισαν να απειλούν τον παραπονούμενο. Συγκεκριμένα του είπαν ότι θα έκαναν κακό στον ίδιο και την οικογένεια του.

Γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα (23/01) τον αφήσαν κτυπημένο και εγκατέλειψαν το μέρος. Ο παραπονούμενος μετέβη στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τα όσα ακουστήκαν στο δικαστήριο, ο Ηλίας Μούζος φέρεται να είναι το πρόσωπο που κρατούσε το όπλο και να είναι αυτός που είπε στον Παναγιώτου οτι είχαν οικονομικές διάφορες με τον φίλο του. Συγκεκριμένα όπως είπε, ο τελευταίος μπλέχτηκε στις δουλειές του στην διακίνηση ναρκωτικών στην Πάφο με αποτέλεσμα να του προκαλέσει ζημιά 200 χιλιάδες ευρώ.

Για την υπόθεση να σημειώσουμε πως είχε συλληφθεί 27χρονος, ο οποίος βρίσκεται υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές.

Οι πυροβολισμοί στην οικία του ‘Χαλλούμα’

Η δεύτερη υπόθεση αφορά την ρίψη πυροβολισμών που έγινε το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας (19/02). Όχημα το οποίο δεν έφερε αριθμούς εγγραφής, έριξε ριπή με πυροβόλο εναντίον κατοικίας 28χρονου «Χαλλούμα». Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι πυροβολισμοί έπληξαν τζάμι της μπροστινής εισόδου και της πρόσοψης της οικίας, καθώς και την τηλεόραση που βρισκόταν εντός του σαλονιού.

Όπως προκύπτει από την εξέταση του κλειστού κυκλώματος του σπιτιού, όχημα σκούρου χρώματος αποχρούσε από το σημείο, ενώ ο 28χρονος ιδιοκτήτης της οικίας είχε  ενημερώθει από το ΤΑΕ καθώς απουσίαζε από το σπίτι του.

Η σχεδιαζόμενη δολοφονία του Σαββάτου (05/05)

Όπως πρώτο το ThemaOnline είχε αποκαλύψει, οι τρεις άντρες είχαν μεταβεί στο Ύψωνα καθώς σχεδίαζαν την δολοφονία συγκεκριμένου προσώπου. Η δουλειά χάλασε όταν τους εντόπισε το περίπολο της Άμεσης Επέμβασης με αποτέλεσμα ο Μούζος να πυροβολήσει εναντίον των δυο αστυνομικών.

Αστυνομικές πήγες, αναφέρουν πως ο Μούζος πέραν από τις τρεις υποθέσεις που παραδέχθηκε, αναμένεται να παραδεχθεί και άλλες που αφορούν κυρίως την Επαρχία της Πάφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ: Οι δράστες ετοιμάζονταν να βγάλουν από τη μέση γνωστό πρόσωπο

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top