ΚΟΣΜΟΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σέρνουν τη Μέρκελ στα δικαστήρια οι ακροδεξιοί

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σέρνουν τη Μέρκελ στα δικαστήρια οι ακροδεξιοί

Το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» παραπέμπει την γερμανική κυβέρνηση και ειδικά την Καγκελάριο Μέρκελ στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, κατηγορώντας την για την πολιτική της στο προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» ισχυρίζεται πως το Φθινόπωρο του 2015, η Καγκελάριος Μέρκελ με την απόφαση της να ανοίξει τα γερμανικα σύνορα σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που κατέφευγαν στη Γερμανία, μέσω της βαλκανικής οδού, παραβίασε τις αρχές του Συντάγματος, αλλά και τους κανονισμούς του γερμανικού Κοινοβουλίου και ισχυρίζονται πως μια τέτοια απόφαση έπρεπε να παρθεί από την ολομέλεια της Βουλής.

Να σημειωθεί πως απο το Φθινόπωρο του 2015 και για τους επόμενους μήνες, στη Γερμανία κατέφυγαν πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο αριθμός των προσφύγων από την Συρία ξεπερνά το μισό εκατομμύριο.

Το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας επωφελήθηκε από τις αναταράξεις που προκλήθηκαν στη γερμανική κοινωνία, με αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές του 2017 να εισέλθει στο Κοινοβούλιο, με ποσοστό που έφθασε το 13%.

Το κόμμα αυτό έχει ανάγει το πρσφυγικό/μεταναστευτικό σε κεντρικό θέμα της πολιτικής του εναντίον της κυβέρνησης Χριστιανοδημοκρατών/Σοσιαλδημοκρατών.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top