ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΥΒΑ-ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ: Ανείπωτη τραγωδία - Περισσότεροι από εκατό οι νεκροί - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΟΥΒΑ-ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ: Ανείπωτη τραγωδία - Περισσότεροι από εκατό οι νεκροί - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αεροσκάφος Boeing 737, με συνολικά 114 επιβαίνοντες, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του την Παρασκευή από το διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας.

Περισσότεροι από 100 είναι οι νεκροί, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ενώ τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Από τους 114 επιβαίνοντες, οι 105 ήταν επιβάτες και εννέα τα μέλη του πληρώματος. Μεταξύ των επιβατών ήταν και πέντε παιδιά. Σύμφωνα με τα κρατικά κουβανικά μέσα ενημέρωσης, όλα τα μέλη του πληρώματος ήταν ξένοι. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν μεταξύ των επιβατών υπήρχαν και αλλοδαποί.

"Ακούσαμε μια έκρηξη και μετά είδαμε ένα τεράστιο σύννεφο καπνού" είπε ο Χιλμπέρτο Μενέντες, ο οποίος διατηρεί εστιατόριο κοντά στο σημείο της συντριβής, στην αγροτική κοινότητα Μπογιέρος.

Ο Κάρλος Αλμπέρτο Μαρτίνες, ο διευθυντής του νοσοκομείου Καλίστο Γκαρσία της Αβάνας, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι μεταφέρθηκαν εκεί τέσσερις τραυματίες. Ο ένας όμως δεν άντεξε και πέθανε λίγο αργότερα.

Οι τρεις γυναίκες είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. "Είναι ζωντανή, αλλά έχει πολλά εγκαύματα και είναι πρησμένη", είπε ένας συγγενής της μίας από αυτές.

Το αεροσκάφος, το οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα είχε νοικιαστεί στον εθνικό αερομεταφορέα Cubana από την μεξικανική εταιρία Global, εκτελούσε πτήση εσωτερικού. Μετά την συντριβή εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά και πυκνός καπνός ήταν ορατός κοντά στο αεροδρόμιο, στα περίχωρα της κουβανικής πρωτεύουσας.

Επικαλούμενη μαρτυρίες από ντόπιους, επισημαίνει ότι το αεροπλάνο έστριψε για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο και έπεσε πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Πυροσβέστες την έθεσαν υπό έλεγχο λίγες ώρες αργότερα ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη έσπευσε στο σημείο, όπως και ο πρόεδρος της χώρας Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, το σημείο της συντριβής είναι ανάμεσα στην τοποθεσία Μπογιέρος και στο χωριό Σαντιάγκο ντε Λα Βέγκας. Πρόκειται για περιοχή 20 χιλιόμετρα νότια της Αβάνας.

Το τελευταίο αεροπορικό δυστύχημα στην Κούβα σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2017, όταν ένα αεροσκάφος AN-26 των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων συνετρίβη στην επαρχία Αρτεμίσα, με επακόλουθο να χάσουν τη ζωή τους και οι οκτώ επιβαίνοντες.

Τον Νοέμβριο του 2010 συνετρίβη αεροσκάφος ATR 72-212 της Aerocaribbean SA. Σκοτώθηκαν συνολικά 68 άνθρωποι, εκ των οποίων 40 Κουβανοί και 28 αλλοδαποί από 12 χώρες.

news247.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top