ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Στροφή προς «κοινωνική δημοκρατία» - Πολιτικό και Καταστατικό Συνέδριο

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Στροφή προς «κοινωνική δημοκρατία» - Πολιτικό και Καταστατικό Συνέδριο

Στροφή προς την κοινωνία και μια προοδευτική και μια πιο αριστερή (ό,τι κι αν σημαίνει ο όρος) τοποθέτηση διενεργεί η Συμμαχία Πολιτών.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Στο δεύτερο Πολιτικό και Καταστατικό Συνέδριό του, το Κόμμα προσέρχεται για να σχηματοποιήσει την ιδεολογία του υπό το σλόγκαν «Κοινωνική Δημοκρατία».

Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στον χώρο Μετροπόλιταν στα Λατσιά, από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής (20/5) και αναμένεται να δώσει περιεχόμενο στη μέχρι σήμερα πολύμορφη Συμμαχία Πολιτών.

Μέσω της πολιτικής της διακήρυξης, η ΣΥΜ.ΠΟΛ. αυτοπροσδιορίζεται ως «πατριωτικό προοδευτικό κίνημα, αγωνίζεται για μια Κύπρο πραγματικά ελεύθερη, πρότυπο σύγχρονου κράτους δικαίου που θα λειτουργεί με διαφάνεια και λογοδοσία, θα αναγνωρίζει ενεργό ρόλο στον πολίτη, θα υπηρετεί τον άνθρωπο, τις ανάγκες και τα όνειρά του».

Η Συμμαχία, που βίωσε πολλές αναταραχές τον τελευταίο χρόνο, με τις αποχωρήσεις στελεχών και το χαμηλό ποσοστό που έλαβε ο πρόεδρος και ιδρυτής της στις προεδρικές εκλογές, βαδίζει πιο στερεά στο εκλογικό της συνέδριο.

Το κόμμα αναμένεται να προβεί και σε καταστατικές αλλαγές, όπως την αύξηση των κεντρικών συλλογικών οργάνων από οκτώ σε έντεκα με την προσθήκη της Επιτροπής Επικοινωνίας και ΜΜΕ, της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού και Στρατηγικής και της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής.

Προτείνεται δε η αναβάθμιση των προέδρων των Επαρχιακών Επιτροπών και η αύξηση των μελών της Πολιτικής Συγκλήτου.

Το Εκλογικό Συνέδριο είναι προγραμματισμένο για τις 17 Ιουνίου και θα αναδείξει πρόεδρο, αναπληρωτή πρόεδρο, δύο αντιπροέδρους, γραμματέα και οργανωτικό γραμματέα.

Σ’ ό,τι αφορά στο Κυπριακό, η Συμμαχία παραμένει σταθερή σε θέσεις αρχών, καθώς «η λύση θα πρέπει να εδράζεται στη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας», όπως καταγράφει η διακήρυξη.

«Το μοντέλο και η μορφή της λύσης πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο δημόσιου διαλόγου», επισημαίνεται χωρίς να γίνεται λόγος σε Ομοσπονδία ή Ενιαίο Κράτος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top