ΚΥΠΡΟΣ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών ζητούν οι οργανωμένοι γονείς

ΚΥΠΡΟΣ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών ζητούν οι οργανωμένοι γονείς

Την εφαρμογή σχεδίου αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο του οποίου θα αξιολογείται και η ψυχική κατάσταση του εκπαιδευτικού, ζητά η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τους οργανωμένους γονείς, «μία σωστή αξιολόγηση θα πρέπει να είναι δίκαιη και αντικειμενική. Δίκαιη προς τους σκληρά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και αντικειμενική αφού πρέπει να έχει τέτοιες ασφαλιστικές δικλείδες που να αποτρέπουν στο κυπριακό κατεστημένο να εισχωρήσει».
 
Πρέπει να δημιουργεί τους απαραίτητους μηχανισμούς με τους οποίους οι αποδεδειγμένα ανεπαρκείς εκπαιδευτικοί να απομακρύνονται εύκολα και γρήγορα από την έδρα, καθώς επίσης να προνοεί ανθρώπινη και επιστημονική αξιολόγηση όσων εκπαιδευτικών παρουσιάζουν αποκλίνουσα συμπεριφορά λόγω ιατρικών προβλημάτων και άμεσα να απομακρύνονται από την έδρα, αναφέρουν οι οργανωμένοι γονείς.
 
Η Συνομοσπονδία δηλώνει έτοιμη να προσέλθει σε διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για την ετοιμασία ενός σχεδίου αξιολόγησης.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO: Το χρονικό της απόπειρας φόνου στην επαρχία Αμμοχώστου - Οι διαφορές μεταξύ θύματος και θύτη

VIDEO: Το χρονικό της απόπειρας φόνου στην επαρχία Αμμοχώστου - Οι διαφορές μεταξύ θύματος και θύτη

Σοκ ανά το Παγκύπριο προκάλεσε η υπόθεση απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε χθες 8 Αυγούστου, 2025 στις Βρυσούλλες, στη επαρχία Αμμοχώστου.

BEST OF TOTHEMAONLINE