ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σθεναρή στήριξη στο έργο της ΔΕΑ από αξιωματούχους ΗΕ και ΗΠΑ

Σθεναρή στήριξη στο έργο της ΔΕΑ από αξιωματούχους ΗΕ και ΗΠΑ

Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών και των ΗΠΑ εξέφρασαν τη σθεναρή τους στήριξη στο ανθρωπιστικό έργο της ΔΕΑ, τα μέλη της οποίας είχαν επαφές σε Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον και Βιρτζίνια.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΑ, οι αξιωματούχοι ΗΕ και ΗΠΑ ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα του έργου της ΔΕΑ και τις εναπομείνασες προκλήσεις και διαπιστώθηκαν τομείς συνεργασίας σε θέματα προηγμένων γενετικών αναλύσεων, εκπαίδευσης σε τεχνικές διερεύνησης, αεροφωτογραφιών και διαχείρισης πληροφοριών. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις 15 μέχρι τις 18 Μαϊου, τα τρία μέλη της ΔΕΑ Γκουλντέν Πλουμέρ Κιουτσιούκ, Νέστορας Νέστορος και Πολ-Ενρί Αρνί είχαν συναντήσεις στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, με την επικεφαλής του Γραφείου του ΓΓ του ΟΗΕ Μαρία Λουίζα Ριμπέιρο Βιότι καθώς και με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα αρμόδιο για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις Ζαν-Πιέρ Λακρουά και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα αρμόδιο για Πολιτικές Υποθέσεις Μίροσλαβ Τζένκα.

Επίσης συναντήθηκαν με τον Προϊστάμενο του Προγράμματος Ανάπτυξης των ΗΕ (UNDP) για την Ευρώπη και την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Χωρών στο UNDP, τον προϊστάμενο της Μονάδας Αρχείων των ΗΕ και ειδικούς από το Τμήμα Γεωχωρικών Πληροφοριών.

Όπως αναφέρεται, στην Ουάσινγκτον και στη Βιρτζίνια τα μέλη της ΔΕΑ είχαν εποικοδομητικές συναντήσεις με τον Τζόναθαν Κόεν, Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, στα ανθρωπολογικά και γενετικά εργαστήρια του FBI και του Bode Cellmark, στο κέντρο εκπαίδευσης του FBI και στο τμήμα του Υπουργείου `Αμυνας των ΗΠΑ που ασχολείται με το θέμα της ανεύρεσης ατόμων που αγνοούνται κατά τη διάρκεια πολέμων και συγκρούσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τόσο η ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών όσο και οι αρχές των ΗΠΑ εξέφρασαν σθεναρή στήριξη στην ανθρωπιστική εργασία που διεξάγει η ΔΕΑ για τις οικογένειες των αγνοουμένων. Αναφέρεται ακόμη πως οι αξιωματούχοι ΗΕ και ΗΠΑ ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα πουν έχουν επιτεχευχθεί και τις εναπομείνασες προκλήσεις και πως διαπιστώθηκαν τομείς συνεργασίας σε θέματα προηγμένων γενετικών αναλύσεων, εκπαίδευσης σε τεχνικές διερεύνησης, αεροφωτογραφιών και διαχείρισης πληροφοριών. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top