ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρύ πρόστιμο στο ΡΙΚ - Αθέμιτη εμπορική πρακτική

Βαρύ πρόστιμο στο ΡΙΚ - Αθέμιτη εμπορική πρακτική

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ανακοινώνει την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους €10.000 στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου για άσκηση αθέμιτης εμπορικής πρακτικής στον τρόπο προώθησης κρουαζιέρας που διοργάνωσε για τους ακροατές του τρίτου προγράμματος του ΡΙΚ.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ερεύνησε την εμπορική πρακτική κατά την οποία το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου διαφήμιζε τη διοργάνωση κρουαζιέρας, που θα πραγματοποιείτο από τις 28/08/2017 μέχρι την 01/09/2017, με τη χρήση της φράσης «ειδικές, πολύ χαμηλές τιμές για τους ακροατές του ΡΙΚ».

Από την έρευνα της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι ο ισχυρισμός «ειδικές, πολύ χαμηλές τιμές για τους ακροατές του ΡΙΚ» δεντεκμηριωνόταν και ως εκ τούτου κρίθηκε ανακριβής και κατ’ επέκταση παραπλανητικός αφού εξαπατούσε ή υπήρχε ενδεχόμενο να εξαπατήσει τον μέσο καταναλωτή ως προς την ύπαρξη ειδικής πλεονεκτικής τιμής, οδηγώντας τον ή με ενδεχόμενο να τον οδηγήσει να λάβει απόφαση συναλλαγής την οποία διαφορετικά δεν θα ελάμβανε.

Μετά από εξέταση της υπόθεσης, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επέβαλε στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου διοικητικό πρόστιμο ύψους €10.000.

Η απόφαση παρατίθεται αυτούσια στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή (www.consumer.gov.cy).

ΓΤΠ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top