Mέρκελ: Δεν επιτρέπεται να ανεχθούμε τον ρατσισμό και την ακροδεξιά βία,

Mέρκελ: Δεν επιτρέπεται να ανεχθούμε τον ρατσισμό και την ακροδεξιά βία,

Η Καγκελάριος Μέρκελ παρευρέθηκε την Τρίτη 29/5 μαζί με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην επέτειο μνήμης –στην πόλη του Σόλιγκεν- όπου πριν από εικοσιπέντε χρόνια ακροδεξιοί έβαλαν φωτιά σε κατοικία, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο πέντε Τούρκοι πολίτες.

Η Καγκελάριος στην ομιλία της καταφέρθηκε ενάντια στον ρατσισμό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν επιτρέπεται να έχουν θέση στη Γερμανία, ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου».

Η Άγκελα Μέρκελ είπε πώς η ακροδεξιά βία υπάρχει και σήμερα, αλλά τώρα έχει ως στόχο τους πρόσφυγες, επισημαίνοντας πως «αυτό είναι ντροπή για τη χώρα μας. Δεν επιτρέπεται να συμβιβαστούμε με κάτι τέτοιο. Εξαιτίας του παρελθόντος μας έχουμε πολύ μεγάλη ιστορική ευθύνη».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης απαντά στον Ερντογάν και προκαλεί τον ΟΗΕ: Πού είναι η συνέπεια του διεθνούς δικαίου;

Ο Χριστοδουλίδης απαντά στον Ερντογάν και προκαλεί τον ΟΗΕ: Πού είναι η συνέπεια του διεθνούς δικαίου;

Την ώρα που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ανέβαινε στο βήμα της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η τουρκική πλευρά δεν επέλεξε να παραμείνει στην αίθουσα. Η θέση της τουρκικής αντιπροσωπείας έμεινε άδεια.

BEST OF TOTHEMAONLINE