Mέρκελ: Δεν επιτρέπεται να ανεχθούμε τον ρατσισμό και την ακροδεξιά βία,

Mέρκελ: Δεν επιτρέπεται να ανεχθούμε τον ρατσισμό και την ακροδεξιά βία,

Η Καγκελάριος Μέρκελ παρευρέθηκε την Τρίτη 29/5 μαζί με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην επέτειο μνήμης –στην πόλη του Σόλιγκεν- όπου πριν από εικοσιπέντε χρόνια ακροδεξιοί έβαλαν φωτιά σε κατοικία, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο πέντε Τούρκοι πολίτες.

Η Καγκελάριος στην ομιλία της καταφέρθηκε ενάντια στον ρατσισμό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν επιτρέπεται να έχουν θέση στη Γερμανία, ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου».

Η Άγκελα Μέρκελ είπε πώς η ακροδεξιά βία υπάρχει και σήμερα, αλλά τώρα έχει ως στόχο τους πρόσφυγες, επισημαίνοντας πως «αυτό είναι ντροπή για τη χώρα μας. Δεν επιτρέπεται να συμβιβαστούμε με κάτι τέτοιο. Εξαιτίας του παρελθόντος μας έχουμε πολύ μεγάλη ιστορική ευθύνη».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE