ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Κλείνουν μαιευτικές κλινικές

ΚΥΠΡΟΣ: Κλείνουν μαιευτικές κλινικές

Το Υπουργείου Υγείας, ειδοποίησε ότι αναστέλλεται η λειτουργία μαιευτικών – γυναικολογικών κλινικών Παγκυπρίως, οι οποίες βάσει νόμου λειτουργούν παράνομα από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Αιτία για την ειδοποίηση, ήταν η μη εργοδότηση, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία με αποτέλεσμα να μην πληρούνται οι προδιαγραφές και οι κλινικές να καθίστανται παράνομες.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Φιλελεύθερος’ η έλλειψη μαιών και η μη σωστή στελέχωση των ιδιωτικών μαιευτικών κλινικών είναι ένα πρόβλημα το οποίο παρουσιάζεται κάθε χρόνο τα τελευταία 10 χρόνια, με την Βουλή να ανανεώνει την αναστολή της εφαρμογής της συγκεκριμένης πρόνοιας της σχετικής νομοθεσίας κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στο δημοσίευμα, αναφέρεται επίσης ότι οι γυναικολόγοι υποστηρίζουν, ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες μαίες για να εργοδοτηθούν στον ιδιωτικό τομέα ενώ και η πληροφόρηση της οποίας τυγχάνουν από το υπουργείο Υγείας σε σχέση με τον αριθμό των μαιών που θα αποφοιτήσουν από τις σχολές των ιδιωτικών πανεπιστημίων, είναι ασαφής. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top