ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Γλίστρησε» με το μπρέικ από την Πάτρα ο ΠΑΟΚ!

«Γλίστρησε» με το μπρέικ από την Πάτρα ο ΠΑΟΚ!

Με το… καλημέρα έκανε το break στη σειρά των μικρών τελικών ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας 81-79 του Προμηθέα, στην Πάτρα. Μοιραίος ο Φαγέ, που του γλίστρησε η μπάλα στην τελευταία επίθεση.

Happy end για τον ΠΑΟΚ στο… θρίλερ!

Με ψυχραιμία και συγκέντρωση, όταν το παιχνίδι «στράβωσε» στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» νίκησε 81-79 τον Προμηθέα, στην Πάτρα, κάνοντας με το… καλημέρα το break στους φετινούς μικρούς τελικούς.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν μπροστά σχεδόν όλο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να κάνουν την ανατροπή στο 34’, αλλά τα μεγάλα σουτ και το λάθος του Φαγέ στην τελευταία επίθεση, όπου του γλίστρησε η μπάλα από τα χέρια, της έδωσαν το ροζ φύλλο.

Το ματς

Ντέρμπι ήταν από το ξεκίνημά της η αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να ήταν κοντά στο πρώτο τρίλεπτο (8-9), αλλά τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας και να ξεφεύγει στο +7 (8-15), στα μισά.

Η απάντηση του Προμηθέα ήρθε με καλές άμυνες και με τον Γκίκα να «ζεσταίνεται» επιθετικά, με τη διαφορά να μειώνεται στον πόντο και να μένει εκεί μέχρι το τελευταίο δίλεπτο (18-19).

Ωστόσο, με την είσοδο του Πέτεγουεϊ στο παρκέ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κυριάρχησε στον εναπομείναντα χρόνο, κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +7 (18-25).

Ο Προμηθέας ήταν νευρικός και άστοχος και στην έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει το… βιολί του και με ένα 5-0 να πηγαίνει στο +12 (18-30), διατηρώντας την υπέρ του διαφορά σε διψήφιο αριθμό μέχρι το πρώτο τρίλεπτο (24-34).

Σε εκείνο το σημείο, ο Πράδερ πήρε την ομάδα της Πάτρας από το χέρι και την έσπρωξε σε ένα 7-0, μειώνοντας στον πόντο (33-34), αλλά η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση, καθώς με ένα δικό τους σερί ξέφυγαν ξανά (33-41), στο 18’. Στα τελευταία λεπτά, το σύνολο του Γιατρά έκανε την αντεπίθεσή του, μειώνοντας στο -3 (40-43).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Πράδερ μείωσε στον πόντο (42-43), αλλά ο ΠΑΟΚ ανέκτησε ξανά τον έλεγχο του ματς μέχρι τα μισά του (45-51), χάρη στον Τζάκσον, ο οποίος έκανε «θραύση» στη ρακέτα.

Ο Προμηθέας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Χρυσικόπουλος κρατούσε τους φιλοξενούμενους σε απόσταση ασφαλείας (49-57).

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Γιατρά έκανε την αντεπίθεσή της μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, με Φαγέ και Λίποβι, μειώνοντας σε 55-58.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Προμηθέας μπήκε φουριόζος και με ένα 4-0 αρχικά πέρασε μπροστά (59-58), για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα του ματς, ενώ χάρη στα τρίποντα του Γκίκα πήγε ακόμη και στο +5 (67-62), στο 34’.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ δεν… πανικοβλήθηκε και βγάζοντας απανωτές άμυνες, έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 2-9, παίρνοντας το προβάδισμα (69-71), στα τρία λεπτά πριν το τέλος.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι απέκτησε έναν ξέφρενο ρυθμό με εκατέρωθεν καλάθια και το τρίποντο του Φαγέ να κάνει το 76-75, στο 1:30’’.

Με τους Μαργαρίτη και Πέτεγουεϊ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» πέρασε ξανά μπροστά (78-80), στα 18’’ πριν τη λήξη, με τον Πράδερ να κάνει το 1/2 βολές, να τον μιμείται ο Τζόουνς, αλλά στην τελευταία επίθεση η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του Φαγέ και έτσι ο ΠΑΟΚ έφυγε με τη νίκη και το τελικό 79-81.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 40-43, 55-58, 79-81.

Προμηθέας Πάτρας (Γιατράς): Λίποβι 11 (3), Γκίκας 20 (5), Φαγέ 17 (1τρ., 14ριμπ.), Πράδερ 20 (2), Έλις, Τουτζιαράκης 2, Γερομιχαλός, Δημάκος 2, Χολ 7.

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Κρουμπάλι 10, Κόνιαρης 3 (1), Μαργαρίτης 11, Γκος 18 (3), Τζόουνς 6, Πέτεγουεϊ 11 (2), Χρυσικόπουλος 4, Ζάρας 6, Κατσίβελης 8 (1), Τζάκσον 4.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top