ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Συζητείται το σχέδιο εθελούσιας εξόδου για 900

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Συζητείται το σχέδιο εθελούσιας εξόδου για 900

Στην ουσιαστική συζήτηση για την τελική μορφή που θα έχει το σχέδιο εθελούσιας εξόδου προσωπικού της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) θα εισέλθουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με την ηγεσία της τράπεζας κατά τη δίωρη συνάντηση, που θα γίνει στις 15.00, στα κεντρικά γραφεία της ΣΚΤ.

Η συνάντηση, στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ και ΕΤΥΚ, είναι η δεύτερη στη σειρά μεταξύ των δύο πλευρών μετά τη συνάντηση που είχαν στις 15 Ιουνίου και έχει στόχο να καταρτιστεί ένα ελκυστικό σχέδιο εθελούσιας εξόδου για περίπου 900 από τους εργαζομένους στην ΣΚΤ, το 60% των οποίων είναι κάτω από 45 χρόνων.
 
Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΣΕΚ Ελισσαίος Μιχαήλ είπε ότι στόχος είναι να καταρτιστεί ένα ελκυστικό σχέδιο εθελούσιας εξόδου ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του προσωπικού, σημειώνοντας ότι το 60% του προσωπικού της ΣΚΤ είναι κάτω από 45 χρόνων.
 
Αναφέροντας ότι ο Συνεργατισμός αρχικά διέθετε 96 Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα, στη συνέχεια 18 και στο τέλος ενοποιήθηκαν σε μια εταιρεία, ο κ. Ελισσαίος είπε ότι το προσωπικό της ΣΚΤ προέρχεται από πολλές εταιρείες και οι όροι εργοδότησης τους είναι διαφορετικοί μεταξύ τους και «πρέπει να παντρευτούν όλα αυτά».
 
Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες για μεταφορά 1.100 εργαζομένων στην Ελληνική Τράπεζα, για εθελούσια έξοδο 900 και για μεταφορά 650 στον Φορέα Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, ο κ. Ελισσαίος είπε ότι οι σχετικές αποφάσεις που θα ληφθούν θα «είναι κοντά σε αυτούς του αριθμούς».
 
Ο ΓΓ της ΠΑΣΕΥ – ΠΕΟ Σάββας Τούλουπος είπε ότι στην προηγούμενη συνάντηση με την ηγεσία αποφασίσαμε να ακολουθήσει ένας δομημένος διάλογος για να καταλήξουμε σε συμφωνία για ένα σχέδιο εθελούσιας εξόδου που θα είναι ελκυστικό για το προσωπικό.
 
Ο κ. Τούλουπος είπε ότι οι συντεχνίες έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα στοιχεία από την ΣΚΤ και «έχουμε επεξεργαστεί τόσο οι συντεχνίες όσο και η τράπεζα διάφορα σενάρια ούτως ώστε να βρεθούμε αν καταστεί δυνατό σε ακτίνα συμφωνίας σήμερα».
 
«Είμαστε δυστυχώς υποχρεωμένοι για να επιτευχθεί ο αριθμός που θέλει η τράπεζα να αποχωρήσουν, γύρω στα 900 άτομα, να απευθυνθούμε σχεδόν σε όλα τις κατηγορίες του προσωπικού, δηλαδή και σε νεότερες ηλικίες», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτό δείχνει πως χρειάζεται πολύ δουλειά και προσπάθεια».
 
Ο Ανώτερος μόνιμος Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Ανδρέας Λουκά είπε στο ΚΥΠΕ ότι «στόχος της συνάντησης είναι να προσπαθήσουμε το ταχύτερο να συμφωνήσουμε σε ένα εθελούσιο σχέδιο αφυπηρέτησης ενός αριθμού εργαζομένων που φαίνεται να έχει προκαθοριστεί», προσθέτοντας ότι «αυτό το θέμα είναι πρωταρχικό γιατί αυτό θα επιτρέψει την υλοποίηση της συμφωνίας για τήρηση των εργασιακών ζητημάτων».
 
Ανέφερε ότι οι δεσμεύσεις που έχουν δοθεί στις συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι ότι «οι υπάλληλοι θα πρέπει να μεταφερθούν στην Ελληνική Τράπεζα με τα δικαιώματα τους που είναι το ένα σκέλος της συμφωνίας και αυτοί ανέρχονται στους 1.100, ενώ 650 θα μεταφερθούν στον Φορέα και στην Altamira.
 
«Ζητούμε να συνομολογήσουμε ένα σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης το οποίο να είναι ελκυστικό έτσι ώστε να το επιλέξουν 900 συνάδελφοι», ανέφερε.
 
Ο κ. Λουκά είπε ότι αυτό είναι πρωτεύον θέμα, προσθέτοντας ότι «για την ώρα ανταλλάσσουμε στοιχεία και έχουμε συμφωνήσει ότι με εντατικούς ρυθμούς πρέπει να διερευνήσουμε κάθε δυνατότητα έτσι ώστε να καταλήξουμε στο καλύτερο δυνατό (σχέδιο) και αυτός είναι ο στόχος της σημερινής συνάντησης».

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top