ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Εξετάζεται αίτημα για δημιουργία λιμενίσκου για Λωρίδα της Γάζας»

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Εξετάζεται αίτημα για δημιουργία λιμενίσκου για Λωρίδα της Γάζας»

Δεν υπάρχει συμφωνία για κατασκευή στην Κύπρο λιμενίσκου, υπό τον έλεγχο του Ισραήλ, για την αποστολή εμπορευμάτων και αγαθών προς τη Λωρίδα της Γάζας, λέει η Κυβέρνηση, αλλά αίτημα το οποίο εξετάζεται.

Η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, μιλώντας μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ημερομηνίας 26/06, στη βάση πληροφοριών από το στενό περιβάλλον του Ισραηλινού υπουργού, Αβιγκτόρ Λίμπερμαν, που μεταδόθηκε από τηλεοπτικό κανάλι του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά την επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο χωρών η κατασκευή λιμενίσκου-αποβάθρας στην Κύπρο με δαπάνες και υπό τον έλεγχο του Ισραήλ, που θα αποτελέσει μέσο άρσης της απομόνωσης της Λωρίδας της Γάζας.

Η κ. Βασιλείου ανέφερε ότι «συμφωνία δεν υπάρχει για το συγκεκριμένο ζήτημα» είπε όμως ότι «υπάρχει ένα σχετικό αίτημα το οποίο εξετάζεται».

Κληθείσα να σχολιάσει άλλο δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου», σχετικά με συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Πρέσβειρά των ΗΠΑ με αντικείμενο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ημερομηνίας 25/06, η κ. Βασιλείου δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.

BEST OF TOTHEMAONLINE