ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΦΟΥ: Βελτιωτικά μέτρα ζητάει ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΦΟΥ: Βελτιωτικά μέτρα ζητάει ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής

Ενόψει της αυτονόμησης του δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, η Καρδιολογική κλινική θα πρέπει να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές, με σκοπό την βιωσιμότητα της αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου Ιωσήφ Μουτήρης, προσθέτοντας πως οι  αλλαγές αυτές αφορούν τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Σε διαφορετική περίπτωση, αυτονόμηση χωρίς βελτιωτικά μέτρα, θα ισοδυναμεί με αυτοκτονία της Καρδιολογικής κλινικής, σημειώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Μουτήρη ουσιαστικά η  Κλινική σήμερα, στεγάζεται σε ένα θάλαμο με 13 κλίνες. Υπάρχει ένα μονόκλινο δωμάτιο, δύο δίκλινα και δύο τετράκλινα ενώ, όπως εκτίμησε, όλα τα δωμάτια χρειάζονται ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό, κάτι που υπολογίζεται να στοιχίσει περί τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Επεσήμανε δε, πως η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός θεωρούνται αναγκαία, για να μπορέσει η κλινική να είναι ανταγωνιστική, αφού αυτονομηθεί.

Επιπρόσθετα, προστίθεται στην ανακοίνωση, η Κλινική χρειάζεται Μονάδα Εντατικής Καρδιολογικής Φροντίδας, για να μπορεί να νοσηλεύει ασθενείς με αιμοδυναμική αστάθεια.

«Εκτιμάται, στη βάση των σημερινών μας αναγκών, ότι η μονάδα θα πρέπει να διαθέτει 4 κλίνες. Το κόστος δημιουργίας μονάδας θα ανέλθει στις 500 χιλιάδες ευρώ», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μουτήρης ανέφερε πως πέραν του αναίμακτου εργαστηρίου που η κλινική διαθέτει σήμερα, είναι αναγκαία η δημιουργία επεμβατικού εργαστηρίου, για να μπορέσει η κλινική να λειτουργεί ως κέντρο αναφοράς της επαρχίας, για στεφανιογραφίες, αγγειοπλαστικές, βηματοδότες και απινιδωτές.

Το οικονομικό κόστος δημιουργίας επεμβατικού εργαστηρίου υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο.

Παρά το υψηλό κόστος, τα μέτρα αυτά συνέχισε, θεωρούνται αναγκαία για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε σε αυτόνομη βάση και να ενσωματωθούμε στο ΓεΣΥ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top