Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι το τελευταίο μεγάλο βαρίδι, λέει ο Ονούφριος Κουλάς

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι το τελευταίο μεγάλο βαρίδι, λέει ο Ονούφριος Κουλάς

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για τις εξελίξεις στο Συνεργατισμό, ανέφερε εξάλλου ότι με τη συμφωνία για την απόκτηση μέρους του Συνεργατισμού διασφαλίζονται οι καταθέσεις και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ άνοιξε ο δρόμος για τον φορέα διαχείρισης των ΜΕΔ. «Η συμφωνία είναι μια δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση» είπε.

Σε αυτά τα πέντε χρόνια περάσαμε από την ύφεση στην ανάπτυξη, από την αύξηση της ανεργίας στη μείωση, από τα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείματα στα πλεονάσματα, είπε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ ενώ αναφερόμενος στο πρόβλημα των ΜΕΔ είπε ότι «θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό».

Ανέφερε πως τα ΜΕΔ κατέβηκαν από €27,5 δις στα €20 δις ενώ πρόσθεσε ότι «δεν μπορούσαν να εξαφανιστούν όλα σε 5 χρόνια».

«Δεν διεκδικήσαμε τις εκλογές, λέγοντας ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα. Είπαμε ότι παραμένουν προκλήσεις και θα τις αντιμετωπίσουμε και αυτές» είπε, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «τόσο μεγάλα ήταν τα προβλήματα και η κατάσταση που είχαμε παραλάβει».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

Προσπάθεια κοινής προώθησης των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου στο εξωτερικό, και τη δημιουργία ενός οργανισμού στα πρότυπα του British Council, ώστε να ενισχυθεί η προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών από το εξωτερικό γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του κατά την Τελετή Απονομής Βραβείων και Αριστείων 2026 του Πανεπιστημίου Frederick στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.