ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλούρης: Να μην χάσει ούτε ένα σεντ κανένας καταθέτης στο Συνεργατισμό

Συλλούρης: Να μην χάσει ούτε ένα σεντ κανένας καταθέτης στο Συνεργατισμό

Την βεβαιότητά του ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα διαχειριστεί τα πράγματα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χάσει κανένας καταθέτης στο Συνεργατισμό ούτε ένα σεντ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, κηρύσσοντας την λήξη της συνεδρίας της Ολομέλειας, η οποία συζήτηση στο πλαίσιο του Κεφαλαίου Δ’ τις εξελίξεις στο Συνεργατισμό.

Ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε σε δήλωσή του πριν από περίπου 2,5 χρόνια, σημειώνοντας ότι «έλεγα τότε ότι ψηφίσαμε το €1,8 (δισ.) άρον άρον – αν θυμάστε - μεσάνυχτα, ήρθαμε εδώ παραμονές Χριστουγέννων για μια εγγύηση, νομίζω €200 εκατ. να στηρίξουμε και είπαμε ότι δεν χρειάζεται να διαβάσουμε την έκθεση ενώ μπορούσαμε να τη ζητήσουμε και τέλειωνα με το ότι όταν θα έρθει η ώρα που πλέον η ΕΚΤ θα ελέγχει και εν τω μεταξύ θα δώσουμε ίσως 1,5, 1,7 και €2 δις και μετά θα μας πουν κάποιοι ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος, άλλη επιλογή από το να ξεπουλήσουμε το Συνεργατισμό».

«Δυστυχώς είμαστε εδώ», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «όμως είμαι βέβαιος ότι, έστω και τώρα, θα διαχειριστούμε τα πράγματα με τέτοιο τρόπο που δεν θα χάσει ούτε ένα ευρώ κανένας καταθέτης στο Συνεργατισμό».

Αυτή, είπε ο κ. Συλλούρης, «είναι η ύψιστη υποχρέωσή μας και πιστεύω ότι ένα πράγμα είναι οι πολιτικές μας τοποθετήσεις και εκτιμήσεις, άλλο πράγμα η ευθύνη έναντι αυτών των ανθρώπων που έχουν ταλαιπωρηθεί πολλές φορές τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια τουλάχιστον».

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την βεβαιότητα «ότι θα βρεθούν οι τρόποι για να στηρίξουμε και το τελευταίο σεντ οποιουδήποτε καταθέτη, ιδιαίτερα στο Συνεργατισμό».

«Είναι η τελευταία μας υποχρέωση έναντι αυτού που συμβαίνει σήμερα. Ένας ιστορικός οργανισμός να χάνεται, δεν μπορούν να χαθούν και τα λεφτά του κόσμου», τόνισε, κηρύσσοντας την λήξη της συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top