ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν σταματούν οι διεκδικήσεις Τουρκίας στα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ

Δεν σταματούν οι διεκδικήσεις Τουρκίας στα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ

Ακόμη και μετά τις εκλογές της Τουρκίας ο Ερντογάν δεν φαίνεται να θέλει να σταματήσεις τις διεκδικήσεις του στην Κυπριακή ΑΟΖ. Καλοβλέπει τεμάχια 3 και 6.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος το επόμενο βήμα της Τουρκίας στην Κύπρο θα αφορά στα ενεργειακά.

Στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Κώστα Βενιζέλου ο «νεοσουλτάνος της Άγκυρας» Ταγίπ Ερντογάν θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τετελεσμένα και να επιβάλει πολιτικές διά της ισχύς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Τουρκία προσανατολίζεται να διενεργήσει έρευνες σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις «στα θαλασσότεμάχια 3 και 6 της κυπριακής ΑΟΖ.

Με αυτό τον τρόπο ο Ερντογάν θέλει να ανατρέψει τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Λευκωσίας και να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Η ενεργειακή πολιτική της Λευκωσίας όμως προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει την γαλλική TOTAL η οποία θα αναγκάσει την εμπλοκή και της Γαλλίας από όπου προέρχεται η εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας στο οικόπεδο 3 η Ιταλική Κυβέρνηση φάνηκε ανάξια να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της εταιρείας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ φαίνεται να έχουν κανάλια επικοινωνίας και να συνεννοούνται για τις κινήσεις τους. Τόσο η αμερικανική ExxonMobil όσο και η γαλλική TOTAL έχουν ξεκαθαρίσει πως θα προχωρήσουν κανονικά με τους σχεδιασμούς τους και είναι εκτίμηση τους ότι δεν θα υπάρξει αντίδραση έναντι τους από την Τουρκία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top