ΓΛΩΣΣΑΡΙ: Παρέμβαση Κωνσταντίνου Πετρίδη – «Να λάβουν υπόψη την Ιστορία»

ΓΛΩΣΣΑΡΙ: Παρέμβαση Κωνσταντίνου Πετρίδη – «Να λάβουν υπόψη την Ιστορία»

Την άποψή του για το Γλωσσάρι Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων δημοσιογράφων κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Σημερινή» της Κυριακής (1/7), ο Κωνσταντίνος Πετρίδης εξέφρασε τη διαφωνία του για την ποδηγέτηση της ελευθερίας του Τύπου.

Όπως είπε, «η ελευθερία του Τύπου αποτελεί θεμέλιο κάθε δημοκρατικής κοινωνίας».

Ερωτηθείς για τη στάση Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και Ένωσης Συντακτών, ο κ. Πετρίδης τόνισε ότι αμφότεροι «θα πρέπει να μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τόσο την Ιστορία μας, όσο και την εθνική μας υπόθεση».

Υπενθυμίζεται ότι το Γλωσσάρι, όπως προκύπτει από έγγραφα που δημοσίευσε το ThemaOnline, ήταν έμπνευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνερασία στην Ευρώπη και έγινε εις γνώση τόσο της Επιτροπής Δεοντολογίας όσο και της Ε.Σ.Κ.

Μάλιστα, επιστολή δεκάδων δημοσιογράφων κάνει λόγο για απαράδεκτη σκέψη, ενώ η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ικανοποιημένος ο ΠτΔ για ψήφιση του νομοσχεδίου - «Καθοριστικό βήμα για βελτίωση των υπηρεσιών υγείας»

Ικανοποιημένος ο ΠτΔ για ψήφιση του νομοσχεδίου - «Καθοριστικό βήμα για βελτίωση των υπηρεσιών υγείας»

Ως μία σημαντική μεταρρύθμιση αλλά και καθοριστικό βήμα για τον εκσυγχρονισμός και τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που λαμβάνουν οι πολίτες, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Κλινικής Τεκμηρίωσης και Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας από την Ολομέλεια της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE