ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πωλεί θάνατο στην Κύπρο βρετανική εταιρεία - Ψάχνει πωλητές -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πωλεί θάνατο στην Κύπρο βρετανική εταιρεία - Ψάχνει πωλητές -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η εταιρεία πληρώνει από 20 μέχρι 80 ευρώ την νύχτα, για να 'σκορπίσει' κανείς τον… θάνατο!

Συγκλονίζει το ρεπορτάζ της Βρετανικής Daily Mail, στο οποίο αναφέρεται σε εταιρεία που εδρεύει στο Lancashire και ψάχνει υπαλλήλους - κυρίως νεαρούς - για να πωλούν ένα φάρμακο που μπορεί να επιφέρει μέχρι και τον θάνατο.

Το εν λόγω φάρμακο, ονομάζεται «hippy crack», αρκετά όμοιο με το γνωστό στην Κύπρο, «laughing gas».

Θυμίζουμε ότι, στις 22 Ιουνίου 2018, επιβλήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπροποινή φυλάκισης για υπόθεση που αφορά κατοχή με στόχο την προμήθεια ‘αερίου γέλιου’ (laughing gas). Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, τιμώρησε με 20ήμερη φυλάκιση άνδρα από τη Βουλγαρία. Όπως είχε επισημανθεί στο δικαστήριο μέσω έκθεσης των φαρμακευτικών υπηρεσιών, το "άεριο γέλιου" μπορεί να αποβεί μοιραίο για ένα άτομο που θα κάνει χρήση του.

Πάντως, όπως σημειώνει η βρετανική ιστοσελίδα, η συγκεκριμένη εταιρεία στοχεύει σε νεαρούς που ψάχνουν συνδυασμό διακοπών και εργασίας, για να διοχετεύσουν το προϊόν της στην Μεσόγειο. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την βρετανική ιστοσελίδα, ψάχνει για πρόσωπα που θα της κάνουν την «βρώμικη» δουλειά σε Μάλια και Ζάκυνθο στην Ελλάδα, Αγία Νάπα στην Κύπρο και Μαγκαλούφ, Ίμπιζα και Τενερίφη στην Ισπανία. 

Η εταιρεία η οποία διοικείται από 31χρονο Βρετανό, διαθέτει μάλιστα και ιστοσελίδα όπου μπορεί κάποιος να βρει οδηγίες για τις ώρες εργασίες, μισθούς κλπ. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της Daily Mail, «κάτω από το τμήμα εργασιών της ιστοσελίδας της επιχείρησης, το οποίο διαθέτει χαμογελαστές φωτογραφίες και βίντεο, είναι ένα τμήμα που φέρει την ονομασία «Laughing Gas Crew» με ώρες εργασίας από τις 11:00 έως τις 5:00 και πληρώνει από 20 έως 80 ευρώ τη νύχτα».

Ο 31χρονος που διοικεί την επιχείρηση μιλώντας σε δημοσιογράφο που επικοινώνησε μαζί του για να διερευνήσει το θέμα, είπε πως δεν χρειάζεται ταυτότητα κάποιος για να αγοράσει το συγκεκριμένο φάρμακο και πως είναι δουλειά της ασφάλειας να τα ελέγχει αυτά, όπως και την πώληση αλκοόλ σε ανήλικους.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει όριο στον αριθμό των μπαλονιών που μπορεί να πωληθεί σε ένα άτομο, απάντησε: «Είναι απεριόριστο, ναι».    

Πάντως, να σημειώσουμε πως ιατρικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι η εισπνοή του υποξειδίου του αζώτου σε οποιαδήποτε ποσότητα αποτελεί πιθανό κίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με το αλκοόλ. 

Το εν λόγω φάρμακο, σύμφωνα πάντα με το βρετανικό δημοσίευμα, 'έστειλε' στον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους στην Βρετανία το 2017. 

*Οι πιο πάνω φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από την DailyMail.co.uk στο σχετικό ρεπορτάζ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top