ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Mediterranean Hospital of Cyprus: Mέγα χορηγός στην ομάδα Artech

Mediterranean Hospital of Cyprus: Mέγα χορηγός στην ομάδα Artech

Με ιδιαίτερη χαρά το προσωπικό του MEDITERRANEAN HOSPITAL OF CYPRUS υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου την ομάδα Artech, νικήτρια του Παγκύπριου Διαγωνισμού Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας, First Lego League 2018, που διοργάνωσε η μη κερδοσκοπική οργάνωση EduAct Κύπρου και της οποία το Νοσοκομείο ήταν μέγας χορηγός.

Η ομάδα Artech, αποτελείται από 6 μαθητές ηλικίας 15 – 17 ετών, έχει πάρει την πρώτη θέση και ανακηρύχθηκε Super Champion 2018, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή της στο World Festival που διεξήχθη στην Εσθονία τον Ιούνιο 2018.

Θέμα του διαγωνισμού ήταν «η Υδροδυναμική» και όλες οι ομάδες που συμμετείχαν κλήθηκαν να παρουσιάσουν μια καινοτόμο ιδέα για επίλυση κάποιου προβλήματος σχετικού με το νερό. Η ομάδα Artech επέλεξε ως πρόβλημα τη ρύπανση στον Υδατοφράκτη των Πολεμιδιών και προσπάθησε να δώσει λύσεις στο φαινόμενο του ευτροφισμού και της άνθισης των κυανοβακτηρίων που παρουσιάζονται συχνά στον υδατοφράκτη, με το project «CyanoControl».

Σήμερα τα παιδιά παρουσίασαν στο προσωπικό του Νοσοκομείου την εργασία τους και τις διεργασίες που ακολούθησαν ώστε να επιτύχουν την δημιουργία της ρομποτικής συσκευής που έχουν φτιάξει για τον δεδομένο σκοπό. Συγκεκριμένα, ετοίμασαν μια κατασκευή πλωτής πλατφόρμας, πλήρως αυτοματοποιημένης και αυτόνομης, χάρη στην οποία μπορούν να επιτυγχάνονται συχνές δειγματοληψίες και συνεχόμενη παρακολούθηση της ποιότητας των επιφανειακών υδάτων. Παράλληλα η συσκευή αυτή προβαίνει αυτόματα σε έγκαιρη ενημέρωση των έτσι ώστε να μπορούν να λαμβάνονται άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της ρύπανσης, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει ενσωματωμένους υπέρηχους για την επιτόπου επεξεργασία του νερού.

Εκ μέρους του Νοσοκομείου τα «θερμά μας συγχαρητήρια» έδωσε ο Γενικός Διευθυντής κ. Νότης Ζαννέτος στην ομάδα της Artech και σημείωσε ότι το Mediterranean Hospital of Cyprus θα συνεχίσει να είναι αρωγός στα μελλοντικά τους έργα γιατί πρέπει να επικροτούμε και να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top