ΕΛΛΑΔΑ

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Το μεταναστευτικό η μεγάλη διαχωριστική γραμμή στην Ευρώπη

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Το μεταναστευτικό η μεγάλη διαχωριστική γραμμή στην Ευρώπη

Η Ελλάδα πέτυχε έναν καθαρό οικονομικό διάδρομο για 15 χρόνια και έξοδο στις αγορές, υποστήριξε ο Έλληνας Yπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.


«Όλοι οι Ευρωπαίοι, οι οίκοι αξιολόγησης, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μιλάνε για ελάφρυνση του χρέους. που δίνει ελπίδα μετά από πολλά χρόνια», συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος,  υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πήρε όλα όσα ήθελε αλλά πήρε μια δέσμευση ότι θα επανεξεταστεί το χρέος το 2032 «με επιστημονικό τρόπο και όχι όπως το αισθάνονται οι υπουργοί, που δεν θα κοστίζει παραπάνω από το 20% του ΑΕΠ».

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι στην ομιλία του δεν αναφέρθηκε καθόλου στο ζήτημα του χρέους και συμπλήρωσε ότι στις ευρωεκλογές του 2019 θα υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη συγκεκριμένες διαχωριστικές γραμμές με πρώτη τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

«Σας θυμίζω το έργο του Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ". Βλέπουμε ένα κοριτσάκι με κόκκινο παλτό, γιατί θέλει να μας πει στα συναισθήματα μας εάν μόνο μπορούσαμε να σώσουμε αυτό το παιδί, κάτι θα γινόταν. Εμείς στο μεταναστευτικό δε βλέπουμε ορδές μεταναστών, βλέπουμε τη Φάτμα και το Χουσεϊν που έχουν την ιστορία τους. Μας λέτε κ.Μητσοτάκη ότι δεν είστε με τον Ορμπάν, αλλά θα ήταν πολύ ευχαριστημένος με την ομιλία σας σήμερα, δεν του κάνατε και τη μούρη κρέας», σημείωσε απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δεύτερη διαχωριστική γραμμή είναι ο «διεθνισμός ή το εθνικό κράτος» και υπερασπίστηκε τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατεξοχήν ευρωπαϊκή δύναμη.

«Εμείς στο Μακεδονικό έχουμε την εντύπωση ότι μπορεί να υπάρχει συνανάπτυξη των Βαλκανίων. Στην Ευρωζώνη προωθούμε τις εγγυήσεις καταθέσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Προσπαθούμε παντού να είμαστε μέρος μιας λύσης ευρωπαϊκής» κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top