ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Το μεταναστευτικό η μεγάλη διαχωριστική γραμμή στην Ευρώπη

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Το μεταναστευτικό η μεγάλη διαχωριστική γραμμή στην Ευρώπη

Η Ελλάδα πέτυχε έναν καθαρό οικονομικό διάδρομο για 15 χρόνια και έξοδο στις αγορές, υποστήριξε ο Έλληνας Yπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.


«Όλοι οι Ευρωπαίοι, οι οίκοι αξιολόγησης, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μιλάνε για ελάφρυνση του χρέους. που δίνει ελπίδα μετά από πολλά χρόνια», συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος,  υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πήρε όλα όσα ήθελε αλλά πήρε μια δέσμευση ότι θα επανεξεταστεί το χρέος το 2032 «με επιστημονικό τρόπο και όχι όπως το αισθάνονται οι υπουργοί, που δεν θα κοστίζει παραπάνω από το 20% του ΑΕΠ».

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι στην ομιλία του δεν αναφέρθηκε καθόλου στο ζήτημα του χρέους και συμπλήρωσε ότι στις ευρωεκλογές του 2019 θα υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη συγκεκριμένες διαχωριστικές γραμμές με πρώτη τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

«Σας θυμίζω το έργο του Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ". Βλέπουμε ένα κοριτσάκι με κόκκινο παλτό, γιατί θέλει να μας πει στα συναισθήματα μας εάν μόνο μπορούσαμε να σώσουμε αυτό το παιδί, κάτι θα γινόταν. Εμείς στο μεταναστευτικό δε βλέπουμε ορδές μεταναστών, βλέπουμε τη Φάτμα και το Χουσεϊν που έχουν την ιστορία τους. Μας λέτε κ.Μητσοτάκη ότι δεν είστε με τον Ορμπάν, αλλά θα ήταν πολύ ευχαριστημένος με την ομιλία σας σήμερα, δεν του κάνατε και τη μούρη κρέας», σημείωσε απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δεύτερη διαχωριστική γραμμή είναι ο «διεθνισμός ή το εθνικό κράτος» και υπερασπίστηκε τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατεξοχήν ευρωπαϊκή δύναμη.

«Εμείς στο Μακεδονικό έχουμε την εντύπωση ότι μπορεί να υπάρχει συνανάπτυξη των Βαλκανίων. Στην Ευρωζώνη προωθούμε τις εγγυήσεις καταθέσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Προσπαθούμε παντού να είμαστε μέρος μιας λύσης ευρωπαϊκής» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα ερωτήματα που δεν απάντησε ο Αναστασιάδης: Οι σκιές που παραμένουν

Τα ερωτήματα που δεν απάντησε ο Αναστασιάδης: Οι σκιές που παραμένουν

Παρά τις εκτενείς απαντήσεις που έδωσε ο Νίκος Αναστασιάδης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς, σειρά ζητημάτων παραμένουν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης. Ο τέως Πρόεδρος επιχείρησε να αντικρούσει τις αναφορές που αφορούν το δικηγορικό του γραφείο, τα ταξίδια με ιδιωτικά αεροσκάφη και τις πολιτογραφήσεις ξένων επενδυτών, ωστόσο ορισμένα ερωτήματα εξακολουθούν να προκαλούν συζητήσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE