ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Γεωργίας: «Οι ήρωες του Μαρί πάντα θα μας θυμίζουν το χρέος μας»

Υπ. Γεωργίας: «Οι ήρωες του Μαρί πάντα θα μας θυμίζουν το χρέος μας»

Δυνατό μήνυμα ενότητας εκπέμπουν οι ψυχές των νεκρών παλληκαριών της έκρηξης στο Μαρί, σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή, ο οποίος τόνισε ότι "οι ήρωες θα βρίσκονται πάντα ανάμεσά μας και θα υπενθυμίζουν το χρέος μας".

Σύμφωνα με ανακοίνωση, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ ο κ. Καδής μιλούσε στο Μνημόσυνο του Επικελευστή Μιχάλη Ηρακλέους.

«Προσήλθαμε σήμερα εδώ, για να αποδώσουμε την οφειλόμενη τιμή στον Μιχάλη Ηρακλέους, το παλληκάρι που έφυγε το μουντό εκείνο πρωινό, όταν η έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, συντάραξε ολόκληρη την Κύπρο», είπε.

Πρόσθεσε ότι «μια ξαφνική καταστροφική λάμψη, σκόρπισε τον θάνατο, την οδύνη, τον όλεθρο, τον οδυρμό».

«Αδύναμες οι λέξεις και φτωχές, να αποδώσουν τον θρήνο που ακολούθησε τη θυσία των δεκατριών ηρώων», είπε.

Απευθυνόμενος στην οικογένεια του και ειδικότερα στη σύζυγο και τα παιδιά του, επανέλαβε «με έμφαση ότι η παρουσία μας εδώ σήμερα, αποτελεί την ελάχιστη πράξη χρέους και τιμής».

«Οι ήρωες θα βρίσκονται πάντα ανάμεσά μας και θα υπενθυμίζουν το χρέος μας. Θα υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν άνθρωποι με επίγνωση του καθήκοντος και αυταπάρνηση, που θέτουν το κοινό συμφέρον πάνω από προσωπικές φιλοδοξίες και από την ίδια τους τη ζωή», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «ένας από αυτούς, ήταν και ο Μιχάλης Ηρακλέους».

Σύμφωνα με τον Κώστα Καδή «οι ψυχές των νεκρών παλληκαριών της έκρηξης στο Μαρί, επιζητούν τη δικαίωση και παράλληλα εκπέμπουν δυνατό μήνυμα ενότητας».

«Η διχόνοια και οι αντιπαραθέσεις, δεν συνάδουν με πράξεις ηρώων», σημείωσε.

«Η ενότητα του λαού και η ομοψυχία των πολιτικών δυνάμεων, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχία στους στόχους που έχουν τεθεί από την Κυβέρνηση για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του εθνικού μας προβλήματος και για μια Κύπρο που θα αναπτύσσεται, θα προοδεύει και θα ευημερεί», είπε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top