ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιζόπουλος: 'Θετική ψήφος στις εγγυήσεις με μόνο στόχο τη στήριξη των πολιτών'

Σιζόπουλος: 'Θετική ψήφος στις εγγυήσεις με μόνο στόχο τη στήριξη των πολιτών'

Η θετική ψήφος της ΕΔΕΚ στις εγγυήσεις και μόνο δεν αποτελεί επικύρωση της πολιτικής της Κυβέρνησης, αλλά ψήφο στήριξης των φορολογούμενων πολιτών και των καταθετών, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος,στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στην έκτακτη Ολομέλεια της Βουλής.

Ανέφερε ακόμα ότι η θετική ή αρνητική ψήφος στα νομοσχέδια εκποιήσεων και τιτλοποίησης δανείων θα εξαρτηθεί από τις τροπολογίες.

Όπως ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος, η συμφωνία με την Ελληνική Τράπεζα είναι ετεροβαρής, είναι μια "λεόντειος συμφωνία", που έγινε χωρίς κανένας να γνωρίζει. Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε πως η Βουλή καλείται να δώσει λύση σε ένα θέμα στο οποίο δεν έχει εμπλοκή και για το οποίο δεν κατέθεσε τις απόψεις της. Η επιλογή, είπε, γίνεται ανάμεσα σε δύο κακές λύσεις, η μια χειρότερη από την άλλη.

Αυτό που βιώνουμε, πρόσθεσε, είναι το αποκορύφωμα μιας πορείας εδώ και δεκαετίες, μέσα από την κακοδιαχείριση του Συνεργατισμού, την αδυναμία της διοίκησης που ορίστηκε το 2013 να εξυγιάνει και να διαχειριστεί σωστά, αλλά και την απουσία εποπτικού ελέγχου από την Κεντρική Τράπεζα.

Έκανε επίσης λόγο για πλήρη απουσία πολιτικής καθοδήγησης, και είπε ότι η Κυβέρνηση δεν προσπάθησε να διαπραγματευτεί μια ελαστικότητα με τους ευρωπαϊκούς εποπτικούς μηχανισμούς.

Είπε επίσης ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμιά πολιτική και τεχνοκρατική ευαισθησία, καμιά παραίτηση, καμία ευθύνη. Επίσης δεν υπήρξε, ανέφερε, καμιά τεκμηριωμένη εισήγηση για τις όποιες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, με την υιοθέτηση της μιας ή της άλλης λύσης.

Η ΕΔΕΚ, πρόσθεσε, με υπευθυνότητα και εντιμότητα, θα προσπαθήσει να διασφαλίσει τις καταθέσεις των πολιτών, συνθήκες ομαλότητες στον τραπεζικό τομέα, και ότι θα αποφευχθεί δεύτερο μνημόνιο.

Είπε επίσης ότι με τις τροπολογίες στα νομοσχέδια επιχειρείται να βελτιωθεί το πλαίσιο των εκποιήσεων προς όφελος των πολιτών, χωρίς να καθυστερεί η εκδίκαση.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top