ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: 'Νέα επίθεση με πυραύλους'

Συρία: 'Νέα επίθεση με πυραύλους'

Η αντιαεροπορική άμυνα του συριακού στρατού απέκρουσε μια πράξη "επιθετικότητας" που είχε στόχο την αεροπορική βάση T4 στην επαρχία Χομς της κεντρικής Συρίας το βράδυ της Κυριακής (8/7), μετέδωσαν το επίσημο πρακτορείο SANA και κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η προέλευση και η φύση της επίθεσης αυτής δεν είναι ακόμη σαφείς.

Αξιωματικός του στρατού στην έρημο της νότιας Συρίας είπε ότι το σύστημα αεράμυνας κατέρριψε πυραύλους που προέρχονταν από τον νότο της περιοχής Τανφ με κατεύθυνση την αεροπορική βάση της Χομς.

"Το αεροδρόμιο T4 και τα περίχωρά του κοντά στην Παλμύρα, εντός της επαρχίας Χομς, ήταν ο στόχος ενός βομβαρδισμού με πυραύλους", δήλωσε ο Ραμί Αμπντέλ Ράχμαν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Διευκρίνισε ότι ο βομβαρδισμός έπληξε "Ιρανούς μαχητές στο αεροδρόμιο".

Τον Απρίλιο, η ίδια αεροπορική βάση ήταν στόχος αεροπορικών πληγμάτων, τα οποία η Δαμασκός είχε αποδώσει στο Ισραήλ.

Στο μεταξύ, η Δαμασκός απέδωσε στο Ισραήλ την επιδρομή κατά του στρατιωτικού αεροδρομίου Τ4 και αναφέρει ότι έπληξε ένα αεροπλάνο, μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Στις 9 Απριλίου, πύραυλοι είχαν ριχθεί εναντίον της βάσης T4 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έως 14 μαχητές, από τους οποίους επτά Ιρανοί. Το Ιράν, η Συρία και η Ρωσία είχαν κατηγορήσει το Ισραήλ για την επιδρομή.

"Δεν σχολιάζουμε τις πληροφορίες ξένων μέσων ενημέρωσης", δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού σε σχέση με τα πλήγματα κατά της βάσης Τ4. Το Ισραήλ δεν σταματά να επαναλαμβάνει ότι δεν θα επιτρέψει ιρανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία.

Το Ισραήλ και η Συρία βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου. Το Ισραήλ κατέλαβε το 1967 το μεγαλύτερο μέρος των συριακών Υψιπέδων του Γκολάν, το οποίο προσάρτησε το 1981.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top