ΚΟΣΜΟΣ

Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα απέτρεψε πυραυλικές επιθέσεις της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ

Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα απέτρεψε πυραυλικές επιθέσεις της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ

Συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας απέκρουσαν την Τετάρτη 11/7 πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον πολλών θέσεων του συριακού στρατού στην επαρχία Κουνέιτρα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Συρίας, κοντά στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

"Η αεροπορία του ισραηλινού εχθρού εκτόξευσε πυραύλους εναντίον πολλών θέσεων του στρατού" στην Κουνέιτρα, προκαλώντας πάντως μόνο υλικές ζημιές", δήλωσε πηγή προσκείμενη στις συριακές ένοπλες δυνάμεις στο συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στο μεταξύ, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου είπε στη Ρωσία ότι το Ισραήλ δεν σκοπεύει να απειλήσει την εξουσία του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και ζήτησε από τη Μόσχα να εργαστεί προκειμένου να απομακρυνθούν οι ιρανικές δυνάμεις από τη Συρία, όπως ανέφερε ένας Ισραηλινός αξιωματούχος.

"Δεν αναλαμβάνουμε δράση εναντίον του καθεστώτος Άσαντ και εσείς απομακρύνετε τους Ιρανούς" είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, αναφερόμενος σε όσα είπε ο Νετανιάχου στον Πούτιν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη Μόσχα.

Η Ρωσία εργάζεται ήδη για την απομάκρυνση των ιρανικών δυνάμεων από περιοχές της Συρίας κοντά στα Υψίπεδα του Γκολάν και πρότεινε να παραμείνουν σε απόσταση 80 χλμ, ωστόσο αυτό δεν ικανοποιεί το αίτημα του Ισραήλ για πλήρη αποχώρηση, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top