ΚΟΙΝΩΝΙΑ

KΥΠΡΟΣ: Πόσα πρέπει να πληρώνετε για κρεβατάκια και ομπρέλες στις παραλίες- Έτσι εξαπατείται το κοινό!

KΥΠΡΟΣ: Πόσα πρέπει να πληρώνετε για κρεβατάκια και ομπρέλες στις παραλίες- Έτσι εξαπατείται το κοινό!

Αρκετά είναι τα παράπονα που μεταξύ γνωστών και φίλων θα ακούσεις στις παρέες, αναφορικά με τις υπερβολικές, όπως της χαρακτηρίζουν, χρεώσεις σε οργανωμένες παραλίες του νησιού. Κρεβατάκια και ομπρέλες από «χρυσάφι» καλούνται να πληρώσουν πολλοί Κύπριοι με πολλές από τις καταγγελίες να φθάνουν και στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με αρμόδιο λειτουργό του ΚΟΤ σχετικά με τις ενδεικτικές τιμές σχετικά με τις χρεώσεις σε κρεβατάκια και ομπρέλες σε παραλίες του νησιού.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ΚΟΤ αλλά και τον Περί Προστασίας των Παραλιών Νόμο, η τιμή για τα κρεβατάκια είναι 2,50 ευρώ ενώ η ίδια χρέωση ισχύει και για τις ομπρέλες.

Όπως μας αναφέρθηκε, ο ΚΟΤ έχει λάβει αρκετές καταγγελίες, τις οποίες και διερευνά, αφού είναι στις προτεραιότητες του οργανισμού όλο το τουριστικό προϊόν της χώρας μας ενώ όπως μας εξήγησαν στις παραλίες όπου υπάρχουν «παραφωνίες» είναι αυτές που βρίσκονται σε έδαφος των Βρετανικών Βάσεων, καθώς σε αυτές τις περιοχές δεν ισχύουν οι νομοθεσίες, γεγονός που το εκμεταλλεύονται ορισμένοι για να έχουν μεγαλύτερα κέρδη.

Μάλιστα, όπως μας τονίστηκε, σε όλες τις παραλίες υποχρεούνται όσοι τις «εκμεταλλεύονται», να αφήνουν το 50% του σημείου, ελεύθερο για το κοινό, δηλαδή χωρίς να τοποθετούν κρεβατάκια, κάτι όμως που ελάχιστοι εφαρμόζουν, επικαλούμενοι τη μεγάλη ζήτηση σε κρεβατάκια και ομπρέλες.

Επιπρόσθετα πολλά είναι τα παράπονα για την πυκνή τοποθέτηση στα ενοικιαζόμενα κρεβατάκια στις παραλίες με τον νόμο βέβαια να προνοεί 16 τετραγωνικά μέτρα διαθέσιμα για κάθε ομπρέλα με δύο κρεβατάκια.

Αίθουσα σύνταξης ThemaOnline

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top