ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: «Η κυβέρνηση συνεχίζει στον δρόμο του αυταρχισμού» - Νέα δήλωση για την Παιδεία

ΑΚΕΛ: «Η κυβέρνηση συνεχίζει στον δρόμο του αυταρχισμού» - Νέα δήλωση για την Παιδεία

Για δρόμο αλαζονείας και αυταρχισμού κατηγόρησε την κυβέρνηση Αναστασιάδη το ΑΚΕΛ με δήλωση του Στέφανου Στεφάνου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, το μεσημέρι της Πέμπτης (19/7), κατήγγειλε τη μετάθεση των εκπαιδευτικών που είναι στελέχη της ΠΟΕΔ, ως «δείγμα της αλαζονείας και του αυταρχισμού».

Μάλιστα, μίλησε για «επιστράτευση» του Αρχιεπισκόπου από την κυβέρνηση και «εκδικητικές» μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.

Αυτούσια η δήλωση:

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη - Συναγερμού συνεχίζει ακάθεκτη στον επικίνδυνο δρόμο της αλαζονείας και του αυταρχισμού, αντί να δώσει χώρο στο διάλογο και τη διαβούλευση. Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μεταθέσει τους εκπαιδευτικούς που είναι στελέχη της ΠΟΕΔ, είναι ένα νέο δείγμα της αλαζονείας και του αυταρχισμού των κυβερνώντων.

Αρχικά, η κυβέρνηση αρνήθηκε να συζητήσει με τους εκπαιδευτικούς πριν ληφθούν αποφάσεις που τούς αφορούν.

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση επιστράτευσε τον Αρχιεπίσκοπο σε μια προσπάθεια να απαξιωθούν οι εκπαιδευτικοί και το έργο τους.

Τώρα άρχισαν να μεταθέτουν εκδικητικά τους συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών.

Τελευταία εξέλιξη, η παρέμβαση της ΟΕΒ η οποία συνεπικουρεί την κυβέρνηση ενάντια στους εκπαιδευτικούς, επαναφέροντας τις γνωστές της θέσεις για αφαίρεση του δικαιώματος στην απεργία.

Είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη - Συναγερμού κινείται με σχέδιο και βαθύτερο στόχο να υποβαθμίσει και να πλήξει τη δημόσια εκπαίδευση. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έκανε διάλογο και τώρα τον εμποδίζει και, την ίδια ώρα, προχωρά στην επιβολή των αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών πολιτικών της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top