ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Υποψήφιοι και συνεργασίες – Όλα τα ονόματα

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Υποψήφιοι και συνεργασίες – Όλα τα ονόματα

Μιχάλης Μηνά και Σενέρ Λεβέντ είναι μέχρι τώρα οι δύο που εξήγγειλαν υποψηφιότητα για τις ευρωεκλογές που θα γίνουν τον Μάιο του 2019.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ο κ. Μηνά, Πρόεδρος της Οργάνωσης Αγωνιστών Δικαιοσύνης, είναι γνωστός για τις αντισυμβατικές του θέσεις, ενώ ο Σενέρ Λεβέντ στοχεύει να «κερδίσει» την έντονα αντικατοχική μερίδα της κυπριακής κοινωνίας.

Από 'κει και πέρα, τα κόμματα από το Φθινόπωρο θα μπουν δυναμικά στην προεκλογική περίοδο και θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν ή να αυξήσουν την κυριαρχία τους.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός στοχεύει σε εδραίωση της πρωτιάς του, αλλά και ανάκτηση των δύο εδρών, μια εκ των οποίων χάθηκε με την αποχώρηση της Ελένης Θεοχάρους από το κόμμα.

Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Κόμματος, Λευτέρης Χριστοφόρου, θεωρείται βέβαιο ότι θα επαναδιεκδικήσει μια θέση στην ευρωβουλή, με πληροφορίες να θέλουν τη βουλευτή Στέλλα Κυριακίδου να προαλείφεται για τοποθέτηση στο ψηφοδέλτιο.

Όπως πληροφορούμαστε, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Τορναρίτης «ψήνεται» για μια θέση στο ψηφοδέλτιο, σε μια εκλογική μάχη που ο ΔΗΣΥ μπαίνει με την ισχυρή εντολή των προεδρικών εκλογών του 2018.

Σ’ ό,τι αφορά στο ΑΚΕΛ, βέβαιη πρέπει να θεωρείται η επαναδιεκδίκηση από τον τέως Υπουργό Εσωτερικών, Νεοκλή Συλικιώτη, ενώ ερωτηματικό παραμένει για τις υπόλοιπες πέντε θέσεις, καθώς ο Τάκης Χατζηγεωργίου συμπλήρωσε το όριο των θητειών.

Δεν αποκλείεται, πάντως, ο Σταύρος Μαλάς να είναι ένας εκ των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ, ενώ η Ειρήνη Χαραλαμπίδου προτιμά να παραμείνει έντονη και μαχητική στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Από το ΔΗΚΟ και κάτω, τα ερωτήματα ποικίλουν.

Οι φωνές για συνεργασία του ενδιάμεσου χώρου είναι έντονες, την ώρα που στο ΔΗΚΟ προτιμούν την αυτόνομη κάθοδο γιατί είναι σχεδόν σίγουρη η επιτυχία μιας έδρας.

Ωστόσο, όπως πληροφορείται το ThemaOnline είναι πολύ πιθανό να τεθεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος ενώπιον των ευθυνών του από δικούς του ανθρώπους για μια συνεργασία με τα υπόλοιπα κόμματα. 

Ο Κώστας Μαυρίδης, με έντονη δράση στο ευρωκοινοβούλιο φαίνεται να επιθυμεί να επαναδιεκδικήσει.

Η ΕΔΕΚ είναι ανοικτή σε συζήτηση για συνεργασία με τους Οικολόγους και την Αλληλεγγύη, ωστόσο δεν φαίνεται να συζητά τη συνεργασία με τον Γιώργο Λιλλήκα λόγω πρότερων διαξιφισμών για τις προεδρικές.

Ο νυν ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης θέλει αδιαμφισβήτητα να παραμείνει στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ άλλα ονόματα δεν έχουν πέσει ακόμα στο τραπέζι, τουλάχιστον όχι επίσημα.

Μπροστά στην αβεβαιότητα που επικρατεί στον ενδιάμεσο χώρο, το ΕΛΑΜ αξιώνει την 6η έδρα της κυπριακής αντιπροσωπείας και θέλει να μπει δυναμικά στην προεκλογική που ξεκινά, πιθανώς, το Φθινόπωρο.

Φυσικά, η αντιπολίτευση και ο επηρεασμός της κοινής γνώμης επηρεάζονται από τις εξελίξεις.

Με το Κυπριακό σε τέλμα και τον λαό με την πλάτη στο κοινοβούλιο και στο Προεδρικό, μια αποχή σε επικίνδυνα επίπεδα είναι πέραν πάσης αμφιβολίας πιθανή.

Και για αυτό θα ευθύνονται αποκλειστικά, πλέον, τα κόμματα και οι πρωταγωνιστές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top