ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο υπουργικό συγκάλεσε ο Τσίπρας - Ξεκίνησε έντονη πολιτική αντιπαράθεση

Έκτακτο υπουργικό συγκάλεσε ο Τσίπρας - Ξεκίνησε έντονη πολιτική αντιπαράθεση

Υπουργικό συμβούλιο για το απόγευμα της Παρασκευής 27/07, συγκάλεσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Το υπουργικό συγκαλείται μία μέρα μετά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της κυβέρνησης κατά την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και οι αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας υποστήριξαν ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για εμπρησμό που προκάλεσε τις πυρκαγιές σε Κινέτα και Καλλιτεχνούπουλη, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 83 ανθρώπων.

Παράλληλα, με το τέλος του τριήμερου πένθους, ξεκίνησε και η έντονη πολιτική αντιπαράθεση, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες μέρες.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέδωσαν την Παρασκευή 27/07, σκληρές ανακοινώσεις για τη συνέντευξη Τύπου της κυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι «η θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε η κυβέρνηση - με τη συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας - προκαλεί μόνον οργή» και καταλήγει: «Ανίκανους πολιτικούς γνώρισε και άλλη φορά η χώρα. Αλλά με το θράσος να δηλώνουν ακόμη και υπερήφανοι, ύστερα από μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, ποτέ».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης αναφέρει ότι «Ντροπή να αισθάνονται όλοι υπερήφανοι μετά από τόσους θανάτους. Ντροπή να θεωρούν ότι η επιχείρηση εκκένωσης στο Μάτι -που δεν έγινε ποτέ- ήταν μια καταδικασμένη υπόθεση. Ντροπή ακόμη και η δήθεν παραίτηση του κ. Τόσκα.  Δεν λείπει μόνο η  συγνώμη. Δεν λείπει η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Λείπει αυτό που με απλά λόγια λέει ο λαός μας. Λίγη τσίπα».

Από την πλευρά του το Ποτάμι σημειώνει ότι «Όλα έγιναν σωστά λοιπόν. Αυτό βγήκαν να μας πουν οι υπουργοί και οι κρατικοί αξιωματούχοι που επιστρατεύθηκαν για το κυβερνητικό show. Για όλα φταίνε κάποιοι εμπρηστές, άγνωστοι βέβαια, και ο «στρατηγός άνεμος». Λες και τις κυβερνήσεις τις έχουμε για να δρουν όταν υπάρχει άπνοια και όλα κυλούν ομαλά". Οι άνθρωποι που επέζησαν από την καταστροφή στο Μάτι, συνεχίζει, "περίμεναν την αναγνώριση κάποιου λάθους. Και οι συγγενείς των θυμάτων περίμεναν ένα συγγνώμη. Αντί όμως γι΄ αυτά, αντί για την παραμικρή έστω αυτοκριτική, ήρθαν για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με το θράσος. Το θράσος που για άλλη μια φορά επιστρατεύεται για να καλύψει πολιτικές ευθύνες και επιχειρησιακές ανικανότητες».

Τέλος, το ΚΚΕ σημειώνει ότι η συνέντευξη Τύπου (26/07) αποτελεί πρόκληση για τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, για τις οικογένειες των αγνοουμένων, για όλο τον λαό. «Ούτε η "κλιματική αλλαγή", ούτε το όποιο πιθανό σχέδιο εμπρησμών, απαλλάσσει την κυβέρνηση, καθώς έχει διατηρήσει τη διαχρονική εμπρηστική πολιτική της υποχρηματοδότησης και των τεράστιων ελλείψεων στον τομέα της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, παρά το ότι οι υπουργοί της διαβεβαίωναν το Μάη, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές!», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top